icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1032534
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
16 januari 2016 09:18
2

Det blev choklad!!!

Tidigare i veckan berättade jag om att de sällan brukar ha fikabröd på fikat på jobbet men nu verkar det vara nya tider. Jag började ju min nystart med viktminskning i måndags och sen blev det både stora tårtor ena dagen och vaniljbullar andra dagen. Jag stod över och sa lite skämtsamt, vad blir det imorgon då?! Tro det eller ej så bjöds det pånågon spännande choklad utomlands ifrån som man aldrig sett och som verkligen såg frestande ut.... Pust, men nej, jag stod över än en gång. Nu får det väl ändå vara slut. Inte kul om det ska vara så här mycket frestelser på jobbet. Än är ju motivationen på topp men det är inte kul om det ska vara så här varje dag. Men ingen har sagt någonting alls när jag stått över som tur är, inget tjat. Det är fortfarande kallt men det ska väl bli en promenad även idag. Jag får besök över helgen så det är redan dags för en utmaning, att fixa sund mat som även mitt besök vill äta. Ha det så bra idag! Pepp pepp! :-)

Gillar

Kommentarer

  • 16 jan 2016 10:05

    Starkt gjort och nu är du på rätt väg och motiverad. Ha en fin helg och det finns mycket gott att bjuda på som även är nyttigt. :-)

  • 17 jan 2016 20:02
    Tack ska ni ha, det gick bra :-)

Logga in för att skriva en kommentar.