icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1747583
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
23 april 2018 20:34
2

Delmål: fyra veckor till resa

Idag är det fyra veckor tills jag ska åka på en tjänsteresa utomlands och även ta några dagars semester i samband med det. Jag har nu ätit sunt i drygt två veckor igen och åter börjat gå ned i vikt. Jag hoppas att jag till resan har gått ned någorlunda så att jag kan få på mig några av de kläder som jag nu vuxit ur, annars måste jag inköpa nya kläder igen till konferensen. Jag ska träffa kontaktpersoner så man vill ju se någorlunda proper ut. På ett vis känns det bra att ha ett mål samtidigt som jag skulle ha börjat om med mitt sunda leverne tidigare. Jag har kommit ur sockerbegäret nu, det var hemskt vad jag hade svårt att sluta äta godsaker den här gången men nu har det gått två veckor och nu är det ok. Jag känner mig redan piggare. Nu gäller det bara att hålla sig undan det "giftet" så gott man kan, det är inte bra för mig. 

Pepp, pepp! smiley

Gillar

Kommentarer

  • 24 apr 2018 07:05
    Bella50

    Vilken ” morot” du fått via jobbet. Härligt ✌️😃

  • 24 apr 2018 20:53

    Tack, ja! smiley

Logga in för att skriva en kommentar.