icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1745621
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
19 juni 2017 07:56
2

Café 1 och 2 (Bilder)

Jag vet inte vad det ska bli av detta men av en slump var jag som jag nämnt i tidigare inlägg på för mig två nya caféer i helgen, på mina två första semesterdagar. Jag fick en idé att fortsätta att upptäcka nya ställen. Vi får se hur det går med det. Känns som en kul idé. 

I lördags promenerade jag runt i Vasastan som jag inte har varit så mycket i på länge. Till sist hamnade jag på ett "vanligt" Espresso house på Sveavägen. Det var trevligt för jag fick plats ute och i en skön soffa. Jag testade en scones som var jättegod, minns inte om jag har ätit någon sådan förr och vet inte hur nyttig eller onyttig den var. Minus var den bullriga trafiken som tilltog efter ett tag. 

bf0b89db-e5c5-47f8-9380-4989793ba391.JPG

c775c021-97c7-432b-b780-0c42ceb1ea6f.JPG

Nästa dag, söndag, promenerade jag också i Vasastan och nu hamnade jag uppe vid Sankt Eriksplan och nästa café, Rörstrands slott och  café tror jag det hette. Även här fick jag plats ute och det fanns en en skön soffa och det var ljuvligt att sitta där. De stängde dock kl 18 så jag fick bryta upp tidigare än jag tänkt. 

a24f624b-0d6a-43fb-8d39-3e9589655f73.JPG

Kommentarer

  • 19 jun 2017 14:30
    Donnina

    Tänk så olika vi är vi människor! Jag är glad för din skull att du uppskattar att vandra i stan och sitta på caféer en lördag o söndag. Själv skulle jag fly fältet så snart jag var ledig och ta mig ut i skärgår`n till friska vindar och vågskvalp.  Hoppas du snart kommer underfund med hur du ska göra med din tillvaro, - flytta utomlands, byta inriktning eller stanna kvar i ankdammen. Lägre lön och mera tid eller hög lön och mycket stress? Tänk på dig själv i första hand, släkt o vänner klarar sig bra utan din hjälp och omtanke. Man har full rätt att vara egoist när det gäller ens framtid! Lycka till ! yes

  • 20 jun 2017 09:18

    Tack för kommentarer. Det ena utesluter inte det andra. Jag gör utflykter ibland också och har varit i skärgården då och då men det blir en längre tur. 

    Jag har inte riktigt bestämt vad jag ska göra. Grubblar fortfarande. Ser för - och nackdelar med alla alternativ. Helst skulle jag direkt flytta utomlands igen men där har jag inget jobb. Förnuftet säger mig att det nog är bäst att utgå från ett fast jobb hemma som jag kan ta tjänstledigt ifrån så småningom och återvända till om det skulle gå åt pipsvängen. Eller så åker jag ned på semestern och söker jobb på plats. Tanken att jobba och spara mera pengar  innan jag drar mig söderut är en idé som ju inte är helt fel. Usch, det är så svårt att veta vad som är bäst. Hur än jag vrider och vänder på det så kommer jag inte fram till något. Jag har rådfrågat släkt och vänner. Släkt vill jag återvänder till gamla jobbet men det ju mest egoistiskt tänkt då de vill att jag bor närmare dem. Mina vänner tycker att jag ska stanna på arbetsorten både för att det är närmare dem samt det  ekonomiska och möjlighet söka andra jobb med den meriten. Jag själv sitter däremellan och funderar. Lönen ju inte helt oviktig och det är mycket högre lön. Samtidigt är bostad dyrare i Stockholm. Jag måste bestämma mig inom kort. Jag får ångest när jag tänker på det. Känns så livsavgörande. 

Logga in för att skriva en kommentar.