icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1748375
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
10 september 2014 17:24
1

Brevröstningen ivägskickad

Jag berättade för några dagar sen att jag skulle brevrösta i måndags, i god tid tyckte jag och så fyllde mina två vittnen trots noggranna instruktioner i uppgifterna på fel rad och Valmyndigheten sa att min röst kunde ogiltigförklaras pga detta. Så jag måste akut sända efter nytt material och så fick jag det nu i eftermiddag bara ca en timme innan posten stängde! Det var bara att på stört leta vittnen och här är alla emot allt sånt, jag vet inte varför, men till sist hittade jag två personer på en myndighet som skrev under och rätt uppgifter på rätt rad! Sen var det bara att springa på posten och jag kom dit med tre minuter till godo. Nu är det ivägskickat och borde komma fram i tid. Så man får lite extra motion ibland... (och stress...) Men då har jag gjort mitt i denna fråga, första gången jag brevröstat. Är jag någonsin utomlands igen vid ett val så tänker jag resa till en stad som har en ambassad (trots att det kan vara långt dit) för det är nog enklare eller åtminstone mindre stress än att hålla på och leta vittnen och ha sig och en massa panikåtgärder.

Ha en trevlig kväll!

Gillar

Kommentarer

  • 10 sep 2014 17:44

    Om jag måste rusa på det sätt som du fick göra brukar jag tänka att för ett år sen skulle jag inte ha orkat springa på det sättet utan att låta som en blåsbälg. Vilken tur att du nu har bra kondition.

Logga in för att skriva en kommentar.