icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1748517
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
15 september 2014 21:57
5

Bokat hemresa

Idag har jag bokat hemresa nästa vecka för flytten. Ja, det är sent. Det märks att jag gör det motvilligt, bokade i sista sekunden för jag vill inte flytta. Men det hjälps inte. Jag måste. Har inte bokat hela vägen men i alla fall så jag når svensk mark. Det krävs övernattning på vägen också då flyget går tidigt på morgonen. Ska boka resten sen men jag fick faktiskt en jobbintervju i Sverige också nästa vecka så jag måste ta det på vägen också och jag måste boka allt i lite etapper, det blir så mycket att fixa. Jobbet jag ska på intervju till är ett bättre jobb än jag har just nu hemma så det vore jättekul om jag kunde få det fast det är i en i stort sett okänd stad för mig. Men jag tycker det vore kul, det är också en större stad och inte alltför långt bort från huvudstaden. Så då måste jag förbereda intervju på hemresan också. Det är så mycket i mina tankar nu och tyvärr sköter jag inte maten perfekt, jag är lite stressad och "råkar" ibland äta utan att jag knappt märker det. Men jag har i alla fall tränat mycket idag.

Pepp pepp! :)  

Gillar

Kommentarer

 • 15 sep 2014 22:18

  Du har mkt på gång nu. Det löser sej, bra att du lyckats träna.

  pepp på dej smiley

 • 15 sep 2014 22:26

  Var inte orolig för du har mycket omkring dig nu och då kan man inte sköta maten perfekt. Bra att du tränar som sagt och fokusera på allt det nya och spännande som väntar dig. Håller tummarna för jobbintervjun. 

 • 16 sep 2014 10:49
  gittan52

  Gissar att det blir en omställning att flytta hem efter 3 år utomlands. Men vad är det som gör att du flyttar om du nu inte vill det?

 • 16 sep 2014 11:02

  Tack så mycket allihopa!
  Ja mormor55 jag hoppas att det löser sig. Jag ska köpa ett träningskort det första jag gör då jag kommer hem och hemma har jag ju dessutom ett riktigt kök så där kan jag laga mer mat.

  Eleganz, tyvärr är jag inte så glad över att flytta hem. Jag är glad över att träffa min pojkvän oftare förstås men annars så känns det väldigt deprimerande alltihopa faktiskt. Jag mår riktigt dåligt över att behöva flytta då jag trivs så bra här. Men jag måste försöka att tänka positivt. Om en vecka flyttar jag... Tack så mycket! Ja, jag hoppas att jag får jobbet, då skulle allt kännas mycket roligare, ny stad, nytt jobb, nya utmaningar.

  gittan52, det är en ekonomisk fråga. Jag har sökt jobb här nere jättelänge nu men inte fått något arbete och har nu möjlighet att återvända till mitt delvis gamla jobb i Sverige. Jag känner att jag måste ta den möjligheten innan jag är helt barskrapad för vem vet om och när jag får jobb här nere. Visst har jag lust att stanna här men jag vågar inte chansa. Vet inte riktigt om jag gör rätt...

 • 17 sep 2014 05:10

  Med den beslutsamhet du har visat med träning o viktnedgång så är jag säker på att du kommer kunna ordna ett bra liv för dig i Sverige också! Du är stark. Lycka till!

Logga in för att skriva en kommentar.