icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1745643
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
20 mars 2021 14:05
4

Börjar se tecken på viktminskning...

Nu börjar jag märka tecken på att jag gått/går ned i vikt. Jag har gått ned ca 12 kg sen i januari och nu börjar jag känna att ytterjackan börjar kännas för stor. Vilken skön känsla jämfört med tvärtom.

Jag ser också i ansiktet att jag ser smalare ut och det känns i kroppen. Jeansen som förut var väldigt tajt i midjan är lösa nu istället. Det känns väldigt bra måste jag säga och motiverar mig att fortsätta kämpa.

Ha en fortsatt trevlig lördag!

Pepp, pepp! 

Gillar

Kommentarer

 • 20 mar 2021 14:12

  Bra jobbat! 12kg är massor! Tack detsamma mosel, hoppas du får en fin helg!

 • 20 mar 2021 19:39
  babs2

  Jättebra

 • 20 mar 2021 19:59
  Bella50

  Tror jag det ..att det syns.  Jag brukar "känna" i ansiktet först att jag blivit mindre rund...sen vid nyckelbenen o.s.v 

  Grattis yes

 • 20 mar 2021 20:53

  Tack så mycket allihopa! 😀 

   

Logga in för att skriva en kommentar.