icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1570761
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
27 juli 2014 11:21
7

Blir galen på frukt/bananflugorna

Jag äter ju mycket frukt men jag tror jag blir galen på frukt/bananflugorna. Det behöver inte finnas en frukt hemma och inga flugor heller men så fort jag kommer hem med frukt så tar det inte lång stund innan hela grannskapets frukt/bananflugor kommit hit. De måste ha ett himla gott luktsinne? Hur är det möjligt att de kan komma så fort? Det är så enerverande med dessa småflugor som flyger och far runt huvudet på en och man får se upp så de inte dränker sig i kaffet och allt möjligt för äta upp dem vill jag helst inte... Jag försöker att komma ihåg min mammas råd att ha en kopp/glas stående med vinäger/vatten och lite diskmedel i så att de ska fara dit och dränka sig istället. Sen så försöker jag att inte köpa så mycket frukt åt gången och helst lägga den i kylskåpet om det går men all frukt kan man ha den i kylskåp? Just nu är jag inne i en "nektarinfas" och dem har jag i kylskåpet i alla fall. Men fruktflugorna svävar omkring här inne ändå...

Jag har mest vilat i helgen efter sista tidens jäkt. Jätteskönt att mest vara hemma och bara ta det lugnt. Jag har sovit bra i helgen men jag kan tex inte ha sovmorgon utan jag vaknar alltid runt klockan 6. Idag ska jag försöka att ta mig en långpromenad fast jag känner mig så seg. Jag har funderat på att åka till en stad inte så långt bort i eftermiddag för de har tydligen nån typ av vinfest/byfest där så det skulle vara kul att kolla vad det är för evenemang, men jag får se om jag kommer iväg. Måste åka tåg dit i så fall. Känner mig fortfarande riktigt trött i både knoppen och kroppen så jag får se hur jag gör.

Ha en skön söndag! laugh

Kommentarer

 • 28 jul 2014 08:52

  Tack för tips svalu :)  Jag har provat det men jag har kanske inte haft rätt blandning för alla dränker sig inte, ska testa med 50/50...

 • 27 jul 2014 11:53
  Tita

  Vila och ha det skönt det går också bra. Man behöver inte alltid göra någonting!

  ha en skön söndag!

 • 27 jul 2014 13:12
  anna54

  Jag har ingen frukt hemma, kan inte köpa mer frukt än vad jag äter på en gång tyvärr för då äter jag upp alltihopa. 

  Jag vilar mig idag och stickar lite på min sjal. Skönt när det är varmt att inte göra så mycket. Ha det bra Mosel!

   

   

   

 • 27 jul 2014 13:38

  Ja, det är sant Tita. Ha en skön söndag du med :)

  anna54, jag vill äta mycket frukt :) Jag äter frukt till alla mellanmål och även om jag blir sugen på nåt,det är min strategi :) Jag äter minst 3-4 frukter om dan i alla fall. Här är det inte så varmt idag, "bara" runt 23-24 grader :) Ha det så bra!

 • 27 jul 2014 17:08

  Mosel, ta ett fat och slå i en liten skvätt 50/50 vatten och äppelcidervinäger. Det lockar dessa förargliga kryp och så drunknar dom i vätskan. smiley

 • 28 jul 2014 12:35

  Visst går det med svagare blandning med, inte så noga. Men alla drunknar ju inte på en gång så någon lär ju bli kvar och så dyker väl nya upp allt eftersom. Vete tusan var dom uppehåller sig. frown

 • 28 jul 2014 13:46

  Ja, det är ett mysterium, var kommer de ifrån?!?!

Logga in för att skriva en kommentar.