icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1178861
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
10 mars 2016 17:14
4

Bikarbonat

Idag känns det verkligen som vår, strålande sol, fåglarna kvittrar och snön smälter. Jättehärligt! Sen så är jag glad för en sån simpel sak som att jag har rensat och fått upp avloppet i duschen! Jag hade faktiskt aldrig varit mer om tidigare att det fastnat igen. Det var kul att testa en huskur med bikarbonat och ättika och vips var det klart! :-) Ha en trevlig kväll! Pepp pepp! :-)

Gillar

Kommentarer

 • 10 mar 2016 19:35
  Tita

  Du har många strängar på din lyra👍 VVS är inte lätt att fixa....bra jobbat👏👏👏👏

 • 11 mar 2016 09:31

  Härligt!

 • 23 apr 2016 10:20

  Hej Mosel, jag har hittat tillbaks hit till matdagboken igen, så jag undrar hur du har det nu, ser att du inte uppdaterat på ett tag. jag tyckte det var så kul att följa din blogg. 

 • 24 apr 2016 09:49
  Hej JeannieO, Tack, kul att höra från dig! Jag har haft det lite skakigt, motivationen går i berg- och dalbana. Det är ganska mycket som hänt privat och tyvärr kommer jag ur mina rutiner och tröstäter tyvärr. Men jag kommer tillbaka! Tack för ditt meddelande som påminner mig om det jag egentligen vill. Gå ner i vikt och vara normalviktig och även blogga, som är ett bra stöd i viktminskningen tycker jag. Hur går det för dig då?

Logga in för att skriva en kommentar.