icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1032584
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
17 januari 2016 20:19
2

Besök i helgen

Det gick jättebra med besöket. Jag hade förvarnat att jag äter sunt nu så det kommer inte bli några onyttigheter. Det enda jag gick med på var att dricka lite vin till middagen på lördagkväll och det räknade jag in i det totala intaget under dagen så det var helt ok. Vi åt kyckling och jättegod sallad mm. Vi var på café också och jag drack en slät kopp kaffe och det gick hur bra som helst. Vi har promenerat också precis enligt mina planer, drygt 1,5 timme om dagen. Idag var det strålande sol och så vackert och lite mildare ute än igår. Härligt!

 

Hoppas ni också har haft en bra helg!

Godnatt :-)

Gillar

Kommentarer

 • 17 jan 2016 21:36
  gasten

  God Natt !

 • 18 jan 2016 06:59
  FrkM

  Låter som en fin helg. Skänt den gick som du tänkt dig!

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

Logga in för att skriva en kommentar.