icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1745646
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
17 juni 2017 08:52

Berlin 17 juni - ett minne

... 1988. Det var första gången jag reste till Berlin och jag satt i en bil från Hannover och skulle dit över helgen med en brevkompis brorsa, allt arrangerat av deras föräldrar. Det visade sig sedan att de jag reste med inte var vänner till familjen som jag trott utan en möjlighet som finns i Tyskland (då Västtyskland) att man reser med okända och delar bensin, summan uppgjord på förhand genom ett företag. Hur som helst vi närmar oss Berlin och blev stående i fyra timmar vid infarten/gränsen, total kaos, då just den 17 juni var... det var väl inte nationaldag men det var en dag som firades och det var också en dag då man protesterade mot Berlinmuren. Jag fick gå till någon speciell kur för att bli kontrollerad som tog lång tid och jag hängde inte riktigt med på alla zoner, Rysslands zon och USA:s zon och militärer kors och tvärs.  Så sen hamnade vi bland protestanter och allt. Hur som helst det är 29 år sedan idag.  Några år efter mitt första besök fanns inte muren kvar. Den resan är intressant att minnas. Jag var 17 år. 

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.