icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1615776
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
1 juli 2014 16:21
3

Belöning i bokform :)

Idag sprang jag av en slump på några bokbord med begagnade böcker. De brukar ha det här då och då och ibland kan man göra nåt fynd. Idag stöp jag direkt på några böcker som jag faktiskt behövde och har tänkt på att ev skaffa (alltså liknande inte exakt samma). Det var en italiensk grammatik och en bok med övningar på italienska och de såg helt oanvända ut. Det var från nybörjarnivå och upp till mer avancerad nivå, helt perfekt och bara motsvarande 75 kronor för båda två! Jag blev så glad! Jag brukar sällan ge mig själv belöningar för min viktnedgång, men om jag gör det så är det oftast i klädväg men nu så fick det bli dessa två böcker, de tycker jag att jag var värd :)

Nu nästan längtar jag tills jag sitter på tåg/buss/flyg/buss/buss... på väg hem och har tid att kolla igenom de nya böckerna samt plugga italienska (med läroboken och material jag redan har. Fanns ju ingen vettig grammtikdel i läroboken tyvärr men nu löste det sig!). Jag har fyra italienskaprov om några veckor, skriftlig produktion samt grammatik, muntligt prov, läsförståelse och hörförståelse.

Ha en trevlig kväll!

Pepp pepp! laugh

Gillar

Kommentarer

 • 1 jul 2014 21:50

  Tack ja, eller hur, jättebra att belöna sig med roliga saker som böcker, film eller musik. Sånt har man ju kvar också. Jag känner redan att de här böckerna kommer jag att få väldigt god användning av och jag är så glad över kapet :)

  Ja, det var verkligen lyckat att jag sprang på precis de böcker jag gått och grunnat på nu ett tag. Det är samma med mig, jag har också alltid velat lära mig italienska! Jag har ett minne från mellanstadiet då alla skulle presentera ett land och jag fick Italien av nån anledning och blev redan då så faschinerad av landet och sen så har jag alltid tyckt att italienska är så vackert. Det fanns inte italienska på gymnasiet och sen har jag kollat på studieförbund också där jag bott men det har aldrig funnits italienskakurs. Istället har jag lärt mig franska och tyska men nu fick jag tillfälle att börja en kurs här med en tvättäkta italienska som lärare :) Så det är inte för sent Aries, det kan ju finnas nån kurs även i din närhet numera om du fortfarande skulle ha lust :) Jag går kursen nu endast för nöjes skull. Alla frågar varför och säger att spanska är bättre att lära sig och de har säkert rätt men det är ju just italienska jag gillar och nån mer anledning än det har jag inte, hihi. Min dröm är att åka till Italien och kunna prata lite grand, göra mig förstådd, det vore häftigt.

 • 1 jul 2014 21:52
  Tita

  Vilken bra belöning! Det var ju perfekt då du dessutom just hade behov av dem! 

  Du är verkligen värd dem då du är så duktig att du förkovrar dig.

 • 1 jul 2014 22:57

  Tack så mycket Tita, det var snällt sagt! Javisst var det perfekt då jag behöver dem, det var som en skänk från ovan :)

  Aries, ja då får du fullt upp efter pensioneringen, det låter kul. Ja, jag känner också ibland att jag skulle behöva en restaurering/renovering av hjärnbalkarna eller vad det heter men man får ta det i lugn takt så går det bra. Ja, man kommer nog en bra bit på värmländska och teckenspråk också :) För mig är resor och språk en sånt stort intresse att jag inte vill vänta så länge och trots att jag förstås hoppas att man lever länge och väl så känner jag att man vet aldrig vad som händer i framtiden om man har hälsan osv och klarar av att resa heller efter pensioneringen så jag vill passa på medan jag vet att jag kan. Sen om man har turen att ha hälsan så kan man ju resa ännu mera sen om man vill så göralös blir man inte och fler språk finns det i världen som man kan lära sig, hihi. Kanske jag också lär mig spanska till sist. Eller ryska :) Men just nu så finslipar jag på de språk jag redan påbörjat, det är nog mycket med det. Men kul är det :)

Logga in för att skriva en kommentar.