icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1613289
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
30 mars 2014 14:18
4

Belöning för intervjun

Som jag berättat om i tidigare inlägg så var jag bortrest några dagar denna vecka för en anställningsintervju. Jag har varit på ganska många intervjuer i mitt liv så jag har upplevt både det ena och det andra men visst är det lite extra spännande att gå på anställningsintervju då man är utomlands. Den här intervjun var lite annorlunda tyckte jag. Intervjun delades upp i två delar, en vanlig intervju på 45 minuter och så ett test på också det 45 minuter. I första delen var det 4 personer som närvarade och det ställdes enbart frågor om arbetsuppgifterna och olika scenarier, ingenting alls om mig som person. De frågade "[KURSIV]om det och det händer, vad säger/gör du då[/KURSIV]?" Jag tyckte den delen gick rätt bra även om några av arbetsuppgifterna varierar lite mot de uppgifter jag har gjort tidigare i Sverige (inom samma område). Chefen verkade jättetrevlig, så det kändes bra i alla fall. Sen var det dags för testet. Det var i mina ögon en ganska "lustig" uppgift som var uppdelad i två delar. Först skulle man låtsas att det var en nationell tävling och så skulle man kreativt och snabbt då förstås komma på olika idéer för denna tävling så att arbetsplatsen skulle vinna och att denna idé skulle slå igenom och tas efter [FET]i hela landet!!!! [/FET]Alltså det är ingen lätt uppgift på 22,5 minut. (Detta är också ingenting realistiskt tycker jag inom detta arbete) Men visst skrev jag en del förslag ändå. I andra delen var det en ganska svår räkneuppgift som man först och främst skulle räkna ut och sen skulle man dessutom skriva in det i en speciell databas som var rätt svår att begripa. Jag tror i alla fall att jag både räknade och fyllde i allt rätt men tiden gick så fort så de totala 45 minuterna var redan förbi. Personligen tycker jag att ett sånt där test är ganska värdelöst för jag tycker inte att det är tiden det tar som är det viktiga utan att man gör saker och ting rätt och hinner tänka. Men de menade att de ville testa hur stresstålig man var bl.a.... Nåja, jag gjorde ju allt så det ska bli spännande att se vilket svar jag får sen. Vad som var bra var att chefen sa att hur det än går så skulle man få ett feedbacksamtal. Det är ju jättebra så även om jag inte skulle få jobbet så kanske man kan lära sig lite på det, vad som gick bra/ej bra. Men vad var nu belöningen? Jo, när jag hade gjort klart testet så kom en av dem och gav mig en stor chokladkaka som present! Det var nån specialare som de hade egen logo och text på och allt. -[KURSIV]Här får ni en belöning efter allt slit[/KURSIV], sa hon! Men vet ni vad min belöning verkligen var: Att jag inte åt upp den! Den ligger fortfarande i min väska och jag ska lägga den på nåt annat "[KURSIV]bra ställe[/KURSIV]" åtminstone tills jag nått normalvikt. Jag funderar t.o.m på att ge bort den så att jag slipper frestelser... Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

 • 30 mar 2014 20:51
  Håller med dig om att det är lite missvisande att ha sådan uppgifter på så kort tid. Tycker inte det visar helt rätt och hur viktigt är det att man är stresstålig kan man fråga sig istället för att få tid på sig och prestera bra. Bra med feedbacksamtal hur som helst och jag håller tummarna att du får jobbet och att det har gått bra. Starkt med chokladasken. Grattis! Det är den största belöningen till dig själv.
 • 30 mar 2014 21:07
  Tack! :)
 • 30 mar 2014 23:24
  Underliga tester, men bra med feedback. Vilken vinst, inte rört den Grattis starkt jobbat :) och håller tummarna att något av jobben blir ditt :) pepp pepp
 • 31 mar 2014 04:45
  Tack tack! :) Pepp tillbaks! :)

Logga in för att skriva en kommentar.