icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1615748
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
14 juli 2014 15:33
3

åter efter sverigeresan!

Nu har jag kommit åter efter min vecka i Sverige plus fyra dagars resa (tog två dagar dit och två dagar hem). Puh, det är som man bodde på andra sidan jordklotet och inte mitt i Europa. :) Men så är det då man väljer billigaste färdmedel (Ryanair, tåg, bil och buss)... Blir ändå en nätt summa innan allt räknats ihop inkl 3 övernattningar på vägen på olika orter.

Det var jättekul att komma hem och träffa alla. Jag hade inte varit hemma på 6 månader och nu kom jag alltså hem till pappas jämna födelsedag och där kunde jag då träffa så gott som hela vår släkt som inte är stor, vi var totalt 8 personer på kalaset. En härlig dag som vi tillbringade mest sittandes i de nya utemöblerna och till största delen under parasollet då det var 30 grader varmt den dagen! Det blev en lugn födelsedag med gott fika och god mat och mycket surrande och jag tillät mig att äta tårta för en gångs skull och även lite annat men tyckte själv jag var duktig som valde ut några saker och hoppade över resten och åt mest nyttigt.

Egentligen är en vecka alldeles för kort tid att åka hem men jag kom ju nu egentligen bara för födelsedagens skull och måste åter ganska snabbt då jag har saker inbokade. Det blev stressigt och som vanligt delar jag upp och bor ungefär halva tiden hos pappa och halva hos mamma då de inte bor ihop. Träffade även min syster och hennes familj en hel del men hann inte träffa några kompisar på den här korta tiden. Jag hoppas kunna åka hem lite längre senare i sommar. Då jag far hem blir det alltid intensivt då jag bor hos familjen och man umgås i stort sett dygnet runt och det blir ganska tröttsamt att vara social dygnet runt dag efter dag. Dessutom så behöver min pappa och hans sambo en del hjälp då de tyvärr inte längre klarar av att sköta sitt hus och hem så bra så jag har tillbringat ganska mycket tid till att hjälpa till med bl.a. storstädning, trädgård mm. Nu känner jag mig så trött och slut så jag skulle behöva en semestervecka för att vila upp mig men det har jag inte tid med tyvärr :)

Mitt mål var att promenera varje dag men tyvärr blev det inte varje dag ändå pga att besök kom eller att jag hade så mycket att göra så dagen räckte inte till. Men jag promenerade totalt kanske 7 timmar på 12 dagar i alla fall plus storstädning mm som väl också tar på så jag har inte varit helt still. Hela tiden. För visst blir det mycket sittande och surrande då man umgås. Några dagar fick jag med mig mamma resp pappa på promenaden men det visade sig att de går ganska sakta jämfört med mig och sen ville åtminstone inte mamma följa med, tyckte det var jobbigt pga värmen. Det var ju runt 25-30 grader hela veckan.

Jag har inte vägt mig då jag varit borta, ska göra det imorgon och se hur det står till. Min förhoppning är att jag stått still men det kan vara så att jag gått upp lite ändå, det får vi se imorgon, men jättemycket kan det inte vara. Jag tycker att jag ätit nyttigt hela veckan men det är svårt då man bor och äter borta, det blev mera mat än jag är van men det mesta var nyttig mat. En och annan glass slank också ner i sommarvärmen men det hade jag inte så mycket dåligt samvete för ändå.

Har bott på hotell i Belgien inatt och kom hem kl 10 i förmiddags och hade en timma på mig till italienskakursen! Det var precis! Man får nämligen bara vara borta två gånger och det var jag förra veckan. Då jag kom dit visar det sig att de ändrat lite i planeringen så jag har fyra italenskaprov redan nästa vecka! En del har muntligt prov redan nu på onsdag men jag bad att få göra mitt nästa vecka istället så jag hinner förbereda mig (var även andra som ska göra det provet nästa vecka). Känns stressigt nu. Jag har pluggat italalienska på resan men ingenting hemma i Sverige så jag känner mig lite borta just nu men jag har ju 5 dagar att ta igen det på... Idag och imorgon har jag tyvärr inte tid att plugga för jag måste nu förbereda en jobbintervju som jag har imorgon i en stad ca 3 timmar bort. Så nu måste jag åka till stan och leta kläder till intervju IGEN, Jag har ju växt ur (krympt ur?) de andra och inget av det jag hittade  i klädkartongerna hemma i Sverige passar till intervjun. Och så måste jag förbereda vad säga på intervjun - igen. Jag känner mig helt borta efter sverigeresan, minns knappt vad jag  höll på med innan jag for. Känns som jag varit borta mycket längre.

Återkommer med fler inlägg om resan senare :) Hoppas att ni har det bra allihopa och att ni också kunnat njuta av sommarvärmen! Jag tog väl inte med den då jag for? :)

Ha en bra måndag!
Pepp pepp! laugh
 

Gillar

Kommentarer

 • 14 jul 2014 19:55

  chris48, ja det är jobbigt för djuren med sån värme

  Aries, tack, ja vi får sen imorgon...

 • 14 jul 2014 20:17
  Tita

  Hoppas att det går bra för dig i testerna och framförallt att det går bra på intervjun.

  Du är duktig som förbereder dig så bra innan.

  Lycka till!

 • 14 jul 2014 21:52

  Tack tack Tita!  :)

Logga in för att skriva en kommentar.