icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1703270
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
29 april 2014 14:33
4

Anställningsintervju igen

Imorgon ska jag på en anställningsintervju igen. Denna gång är det i en grannstad "bara" två timmar bort. Tyvärr har jag fått nej från de andra tre arbetsplatserna jag varit på intervju hos nyligen. Jag kämpar vidare! Det vore ju jättebra om jag finge jobb här i grannstaden som inte är så långt bort, då kanske jag kan bo kvar, åtminstone från början. Så nu förbereder jag en till intervju och ska kolla upp kläder igen. Jag känner mig rätt "varm i kläderna" efter 3 intervjuer då det gäller frågor/svar men jag tycker det är jobbigt att hitta rätt kläder för jag ändrar ju storlek hela, hela tiden nu så det är bara att fara på stan igen och hoppas jag hittar nåt bra! Ha en fortsatt bra tisdag! :) Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

 • 29 apr 2014 18:47
  Tack, ja jag hoppas också det går bra! Jag tycker inte att det är så långt, inte efter att jag bott i Stockholm i tre år och fått pendla som attan varje dag samt vänta på alla dessa tåg som sällan kom i tid. Det är en vanesak. Men skulle man ha bil skulle det gå fortare, 2 timmar är med tåg och det går inte raka vägen. Men precis, man får ju fundera mera om jag får jobbet, visst kan jag flytta men det känns inte som lika mycket panik som om jag får jobb 50 mil bort.
 • 29 apr 2014 19:41
  Håller helt med att bostadsfrågan ordnar sig. Roligt att du ska på intervju och hoppas du hittar kläder du tycker om och som känns bra i sammanhanget.
 • 29 apr 2014 20:13
  Tack! Ja, jag hoppas så mycket på detta jobb! Jag hittade kläder men inte så jättebra tyvärr och jag hade inte tid att leta vidare. Jag har gått upp en klädstorlek :( Och jag hade svårt att hitta i just denna storlek. Men det är en kavaj och kjol i alla fall så jag ser väl någorlunda respektabel ut även om jag blev så besviken då jag såg min spegelbild för nu såg jag tydligt att jag gått upp i vikt de senaste veckorna (har ingen helspegel hemma..). Men jag försöker att tänka positivt och jag är i alla fall mycket smalare än jag var för ett halvår sen.
 • 29 apr 2014 19:07
  Jag har också haft jobb på gångavstånd då jag bott på andra ställen och visst är det jätteskönt och att föredra! Jag får se om jag får jobbet först och fundera på var jag ska bo sen. Det är huvudsaken jag får ett jobb, sen får jag ta bostadsfrågan i andrahand :) Tack, det ordnar sig nog på nåt vis, hoppas jag i alla fall.

Logga in för att skriva en kommentar.