icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1032581
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
13 januari 2016 13:19
2

Andra bullar

Jag trodde nästan inte det var sant idag. Det brukar sällan finnas fikabröd på jobbet. Men så började jag med viktminskning igen och då är det frestelser varje dag... Igår var det tårta både till förmiddags- och eftermiddagsfikat som jag lyckades stå över. Idag kom jag in i fikarummet och ser ett stort fat med vaniljbullar som det alltså bjuds på. Riktigt goda såg de ut men jag lyckades stå emot frestelsen även idag. Det är bara dag tre än. Hur ska morgondagen se ut undrar man :)

Det går bra än så länge i alla fall. Tar mina dagliga promenader och har ätit totalt sunt så jag är jättenöjd.

Det är bara att kämpa vidare! :)

Gillar

Kommentarer

  • 13 jan 2016 13:20

    Bra gjort! yes

  • 13 jan 2016 14:31
    Bella50

    Toppenbra gjort. Jag brukar tänka att..

    - Jag vet hur den bullen smakar...inget nytt alltså....jag får om jag vill...det gör iaf mina val lättare. 👏👍

Logga in för att skriva en kommentar.