icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1748326
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
12 september 2014 15:38
2

Åh vad roligt!

Idag var det första zumbapasset efter sommaren och det var så himla kul. Det är mitt absoluta favoritpass och det pass som jag kommer att sakna mest då jag flyttar hem. Har märkt att zumbapassen är lite olika och jag gillar just det här passet som har mycket sydamerikansk musik och sydamerikanska danssteg men även en del Bollywood. Jag var ju på ett annat zumbapass förut som var helt annorlunda, ungefär som helt vanlig gympa, nästan som "discodans" och det gillade jag inte. Alltså jag gillar ju även vanlig gympa men inte på zumban.

Sen tog jag lunch och gick och styrketränade efter det i ca en timme. Jag körde även crosstrainern 20 minuter x 3. Så nu har det blivit mycket motion idag. Känner mig lite mör. Men jag tog det väldigt lugnt på styrketräningen då jag kände domningar och stickningar i armar och händer efter förra passet i måndags och har känt det nästan hela veckan. Så nu tog jag rätt lätta vikter men tänkte det är bra att träna ändå.

Nu ska jag vila lite och orkar jag ska jag ta en promenad sen för det är strålande solsken och 20 grader varmt.

Ha en fortsatt trevlig fredag!

Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

  • 12 sep 2014 20:39

    Fullt ös på dej ser jag smiley visst är det härligt 

    pepp på dej yes

  • 12 sep 2014 21:49

    Tack detsamma! :) 

Logga in för att skriva en kommentar.