icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1273207
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
2 april 2014 14:15
9

Är lätt som en fjäril :)

Jag känner mig lätt som en fjäril, jag flyger fram.... Åhh, vad det känns underbart! Jag närmar mig 70-strecket och jag känner mig så smal!!! Jag vet att logiskt sett är jag inte riktigt smal. Jag har ca 6 kg kvar till övre gränsen av normalvikt för min längd men med tanke att jag gått ner ca 27 kg så är ju inte 6 kg så mycket övervikt eller hur! Hihi! Allt är relativt! Jag läste en blogg för några dagar sen där personen var förtvivlad över sin enorma övervikt och hur hon kände sig tjock och osynlig. Hon hade samma övervikt som jag har nu, "bara" ca 6 kg. Men jag förstår henne, jag vill på intet sätt förminska hennes känslor utan bara visa på hur olika man kan se saker och ting. För med 6 kg övervikt känner jag mig smal och känner mig också mera sedd än tidigare! Allt är relativt. Jag hade själv bara några få kilos övervikt för drygt 15 år sen och tyckte då det var mycket. Allt beror på vad man jämför det med. Jag känner mig hur som helst lätt som en fjäril nu och jättelycklig! Normalvikten hägrar 6 kg bort och målvikten är ytterligare ett antal kg bort men jag känner mig så otroligt glad och nöjd och faktiskt stolt över mig själv! :) Ha en bra onsdag! Jag flyger vidare :) Pepp, pepp!

Gillar

Kommentarer

 • 2 apr 2014 15:24
  Så härligt!
 • 2 apr 2014 14:18
  Tita
  Det har du all anledning att vara pepp pepp!
 • 2 apr 2014 14:19
  Tack tack [KURSIV]Tita[/KURSIV]! :) Pepp tillbaks!
 • 2 apr 2014 14:24
  oups
  Mosel, jag gläds mig dig.
 • 2 apr 2014 14:25
  Gryyyyymt bra jobbat! :-D
 • 2 apr 2014 14:26
  Du kan väl sjunga med Olsen Brothers i "[FET]Fly On The Wings Of Love[/FET]". Var fortsatt glad och lycklig. :-)
 • 2 apr 2014 14:51
  Tack så mycket allihopa! :) :)
 • 2 apr 2014 17:31
  Krusmor
  Bra jobbat och NJUT :)
 • 2 apr 2014 22:46
  Fantastiskt bra jobbat!

Logga in för att skriva en kommentar.