icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1033078
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
18 januari 2016 18:52
8

Är det ett skämt?

... undrade jag idag när jag kom till fikarummet på eftermiddagen. Där stod YTTERLIGARE en maffig tårta till fikat. Vad är det frågan om med alla tårtor och godsaker på jobbet nu var och varannan dag. Helt otroligt. Fjärde dagen av sex dagar nu som det varit "gofika" på jobbet... Och tredje tårtan... Idag blev jag riktigt frestad för den innehöll precis sånt jag gillar supermycket men jag bet ihop och tog en mandarin, hehe. Kom hem sent från jobbet idag. Tur att jag gjort dagens motion för jag är så trött så det känns inte som jag orkar med så mycket ikväll. Lagar middag nu. Ha en trevlig kväll. :-)

Gillar

Kommentarer

 • 18 jan 2016 18:59

  Strongt gjort att motstå!! Visst känns det skönt! smiley

 • 18 jan 2016 19:25
  Fasen va bra gjort mosel !!😀
 • 18 jan 2016 19:47
  Bella50

  Superbra val 👏👏🌹

 • 18 jan 2016 20:21
  Tack, tack :-) Ja, jag är glad att jag orkar stå emot. Men jag hoppas de slutar att frestas snart.
 • 18 jan 2016 20:38
  paloma

  Det var väldigt starkt av dig att avståyes

 • 19 jan 2016 10:25

  Tack :)

 • 19 jan 2016 12:53

  Något irriterande att det är så mycket fikabröd. Du är superstrong. 👍

 • 20 jan 2016 07:02
  aregnisw

  ¨Bra du avstod det tjänar du på i längden yes

Logga in för att skriva en kommentar.