icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1703254
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
28 april 2014 22:29
2

Äntligen gympa igen!

Jag slutade med gympan i början av februari pga knäproblem. Några pass hade jag redan slutat med några veckor innan men jag var envis och trodde jag skulle kunna fortsätta med lite gympa i alla fall men till sist fick jag inse att jag måste vila knät. De sista passen i zumba gjorde jag för över 2,5 månad sen eller det är nog närmare 3 månader sen.... Det blev stor skillnad från att gympa 3-4 ggr i veckan och promenera minst 2 ggr per dag till att bara promenera lite grand och ingen gympa alls. Knävärken höll i sig jättelänge men nu har knät äntligen blivit bra (HURRA!!!) och då jag för 3 veckor sen tänkte ta en nystart och kände mig så på g, så blev jag paff då ledaren avbröt zumbapasset efter en timme (det är normalt 1,5 timme) och sa [KURSIV]-Ha det så bra, vi ses om 3 veckor![/KURSIV] Det visade sig att de stängde sporthallen i 3 veckor pga påsklov! Så de startade om förra veckan. Som jag berättade i gårdagens inlägg så har jag blivit helt som förbytt de senaste veckorna. Jag har tappat all motivation både för sund mat, motion, och även allt annat! Jag har känt mig totalt nedstämd och uppstressad så in i vassen. Stressad för ingenting. Men jag kom iväg på zumban i alla fall i fredags och det var jättekul som vanligt. Ikväll var jag på "funktionell konditionsträning" och det var också kul men så otroligt jobbigt. Nu fick jag "bevis" på hur tränad jag var för några månader sen för jag kände nästan ingenting då, jag kunde gympa hur lätt som helst fast det är jättehögt tempo på det där passet. Men nu ikväll var jag helt färdig men jag är så envis så jag ger järnet ändå (vilket jag nog inte bör göra egentligen med tanke på mitt knä, ju bra att ta det lite lugnt i början kanske...). På slutet trodde jag nästan jag måste avbryta för jag började må så himla illa att jag nästan trodde jag måste kräkas. Men det gick bra. Skönt i alla fall att ha börjat gympa igen, men det kommer att ta sin tid att komma "ikapp" igen. Men det är bara att kämpa på! Pepp pepp! :)

Kommentarer

  • 28 apr 2014 23:04
    Tack så mycket! :) Pepp tillbaks! :)
  • 28 apr 2014 22:34
    Bra att komma igång igen, heja dej och tusen pepp :)

Logga in för att skriva en kommentar.