icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1570765
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
21 juli 2014 21:11
2

Äntligen gympa igen

Jag var på "funktionell konditionsträning" ikväll och det var så himla skönt att få träna ordentligt, det är ju rätt full fart på de där passen. Jag har pluggat så mycket på sistone och sovit ganska lite och så hade jag ju fyra prov idag och sen kändes hjärnan nästan helt urblåst. Så totalt trött och kunde nästan inte tänka en tanke till. Hade tänkt plugga till onsdagens prov efter de andra proven idag men jag gav upp det försöket, hjärnan hade fått nog. Men jag kände att jag behöver motion för jag har motionerat mindre de sista dagarna pga att jag kännt att jag måste fokusera på att plugga så mycket som möjligt. Så efter proven i eftermiddag så promenerade jag först ca en timme, sen var jag hem och åt middag och vilade en liten stund och nu så var jag just på 90-minuterspasset. Nu är jag inte lika trött längre! Det var verkligen härligt! Förutom att en bit in i passet så kändes det som att jag sträckte midjan på nåt konstigt vis, fick skitont ett tag efter några övningar då man skulle vrida midjan hit och dit snabbt. Jag lär mig aldrig. Jag tänker att jag ska ta det lugnt men sen så glömmer jag bort mig och gympar på för fulla muggar. Av nån anledning så känns det som att jag fått en benägenhet att skada mig. Eller det beror väl kanske på att jag gympar så mycket mera nu än förr så risken ökar ju och sen blir det inte bättre av att jag kör för hårt. Jag tycker det är så kul så jag förivrar mig. Men nu tror jag inte det är så farligt med midjan, känns bara lite nu men jag har lite känningar i knät fortfarande också. Jag hoppar visserligen över vissa övningar eller rättare sagt jag försöker att göra lite andra varianter men det är svårt att helt undvika hopp mm. Jag glömmer bort mig etc. Jag måste försöka att lära mig att ta det lite lugnare. Nåväl, skönt var det i alla fall och jag är nöjd med dagen både mat- och motionsmässigt.

Ha en trevlig kväll!

Pepp pepp! laugh

Gillar

Kommentarer

  • 21 jul 2014 21:22
    Tita

    Härligt att kunna säga så att "jag är nöjd" du har en så härlig energi. Studerar och motionerar, rolig läsning!

    sköt om dig!

  • 21 jul 2014 21:33

    Tack så mycket Tita! Sköt om dig du med! :)

Logga in för att skriva en kommentar.