icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1615795
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
19 juli 2014 19:06
10

8 kg kvar till målvikt, 32 av 40 kg avklarade

Det har gått sakta nu på slutet (har pendlat en hel del upp och ner i vikt) men äntligen har jag kommit under 66 kg nu (65,9) och jag har ETT kilo kvar till övre gränsen för normalvikt för min längd som är ett STORT, STORT delmål för mig! Jag hoppas nå det inom en vecka. Men jag ska ner ytterligare i vikt så jag ska inte stanna upp men gläds så ofantligt nu varje dag att jag är så nära målet. För mig känns 8 kg på ett sätt lite då jag ju redan gått ner 32 kg. Jag känner mig lite otålig samtidigt som det kan få ta lite tid, det är ju ingen brådska. Men jag längtar till att komma i målvikt och få slänga alla stora kläder och köpa nytt, börja om på ny kula! Men ett steg i taget. Normalvikten hägrar runt hörnet!

Pepp pepp! :)

Gillar

Kommentarer

 • 19 jul 2014 19:13

  Tack tack! laugh

 • 19 jul 2014 19:20

  Du är så grymt duktig! :)

 • 19 jul 2014 19:31

  Tack LadyFat, vad snäll sagt! smiley Jag känner mig ganska duktig faktiskt smiley Sällan man känner att man "får" känna sig nöjd över sig själv,men det är jag nu

  Aries, ja, det är en lång och periodvis mödosam väg, en berg- och dalbana  och lärorikt på många sätt. Precis, nu gäller det och examensarbetet är inte bara de sista kilona utan att klara av att hålla vikten sen! Det viktigaste av allt! Mången tack :)

 • 19 jul 2014 19:41
  Flisen87

  Så jäkla grym! =D Klarar du galant! Pepp!!!

 • 19 jul 2014 21:20

  Tack laugh Pepp tillbaks! :)

 • 19 jul 2014 21:21
  Lilltuss

  Galet duktigt! laugh

 • 19 jul 2014 22:49

  Bra jobbat! Jag blir så glad över ditt kämpande. Det visar att det är möjligt även för oss andra.

 • 20 jul 2014 02:17

  Tack Lilltuss och Margitta!

  Ja, Margitta, alla kan! Med ett steg i taget kommer man långt till sist :)

   

 • 20 jul 2014 17:41
  Tita

  Stort grattis resten kommer att gå också så målmedveten som du är!!

 • 20 jul 2014 21:54

  Tack tack Tita :)

Logga in för att skriva en kommentar.