icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1745593
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
26 juli 2014 14:33
4

7 kg kvar - ny egen utmaning

9...8...7 kg kvar till målvikt! Kanske det är dags för en ny egen utmaning! Den 10 september är det ett år sen jag började med min viktminskning och jag kom just på idén att kanske jag ska ha det som mål att ha nått min målvikt då, precis ett år sen det hela startade! 40 kg på ett år?! Det är 6,5 vecka kvar så det är väl fullt möjligt?!

Vecka 30: 64,7

Vecka 31:

Vecka 32:

Vecka 33:

Vecka 34:

Vecka 35:

Vecka 36:

Vecka 37: Ett år har gått!


Ha en fortsatt trevlig dag i värmen!

Pepp pepp! :)

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 26 jul 2014 16:09

  Tack så mycket båda två! Jaså, ja då får vi fira ihop Lizamia! laugh Pepp tillbaks!

 • 26 jul 2014 22:43
  Tita

  Det fixar du, lycka till!

 • 27 jul 2014 06:14

  Klart du fixar det!! Bra jobbat så här långt! Pepp :-) 

 • 27 jul 2014 10:41

  Tack så mycket allihopa! :) Hihi Aries, ja, jag vet inte om klokhet har så mycket med saken att göra men det har gått på nåt vis, ett steg i taget :) Jag har känt mig ovanligt bestämd ända från början i höstas att nu skulle det ske. Jag vet egentligen inte varför jag plötsligt fick den bestämda känslan men det var bara att ta tillfället i akt och hoppas inspirationen skulle sitta i. Det har ju varit en del bakslag också men jag har ändå känt att jag ska fixa det nu - hela vägen! Jag är säker på att jag kommer att nå målvikt men inte lika hundra på att nå dit om 6,5 vecka men jag får väl testa :) Det går om jag "får vara ifred" men jag ska väl på nån semester och få besök mm och då blir det genast svårare. Men det är ju inte hela världen om det tar lite längre tid men jag ska försöka ändå.
  Pepp tillbaks allihopa! :)

Logga in för att skriva en kommentar.