icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1273223
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
30 april 2014 05:47
9

+5,4

Ja, det stod vågen på nu imorse efter två veckors slarvande! Och tyvärr inte bara vanligt slarvande utan jag har vräkt i mig mer eller mindre kopiöst. Ojoj, det känns inte bra! Hur har jag kunnat låta detta ske ? :( :( Jag har inget bra svar :( Men det är inget annat att göra än att ta ny tag! Stor suck. Nu ska jag göra iordning mig och fara på anställningsintervju. Ha en bra onsdag! :)

Gillar

Kommentarer

 • 30 apr 2014 23:02
  Oj, vad jag känner igen mig.... Själv lyckats gå upp 8kg och 15cm i midjan på 2mån. Skit också. Okontrollerat choklad- och kakintag är hela orsaken. Tränar minst 2 dagar i veckan på gym ,rider 2 hästar/dag samt ett par powerwalks i veckan och ändå lyckats med detta... Men, nu är det andra bullar som gäller! Kul intervjun gick bra! Lycka till!
 • 30 apr 2014 08:49
  Massa pepp till dig :) !! Lycka till idag :)
 • 30 apr 2014 06:47
  Bara att fokusera framåt. Beröm dig själv att du har vågat se och du är stark. Allt kommer att gå bra och du har klarat det förut. Så känner jag inför mina kilo jag gått upp sedan förra viktnedgången. Nu fokuserar jag nedåt. Önskar dig en fin dag och att allt går bra på intervjun. :-)
 • 30 apr 2014 07:48
  Landy
  Fokusera inte på det negativa. Vet att man blir låg. Bli förbannad istället. Lycka till idag!!!!!
 • 30 apr 2014 10:52
  Donnina
  Lycka till på intervjun!! När det gäller din vikt så, som sagt, blicka framåt och fokusera, det har du ju gjort tidigare med strålande resultat. Men överdriv nu inte och tro att du ska tappa de fem kilona på ett par veckor, jag tror att det är lättare att trilla av banan om man forserar för mycket och snabbt. Tro på dig själv, du fixar det!
 • 30 apr 2014 08:57
  Gittebe
  Det som varit har varit. Det kan man inte påverka. Så blicka framåt, lämna detta bakom dig och fokusera vidare som du tidigare gjort. Du är ju så nära din målvikt. Snart är du där. Och lycka till på jobbintervjun. Slappna av och var dig själv så går det säkert bra.
 • 30 apr 2014 18:03
  Tack så mycket för alla kommentarer och pepp! :) Nu har jag kommit hem från intervjun. Det gick bra och jag blev så glad för chefen berömde mig så mycket. Det kändes som hon hade ett gott öga till mig! Så det känns som jag har en chans! [KURSIV]Donnina[/KURSIV], tack, ja du har rätt, jag måste försöka att inte tro det ska gå för lättvindigt utan det måste ju ta den tid det tar.
 • 1 maj 2014 20:37
  Jajemen! På rätt väg här, men mkt kvar... Pepp tillbaks!
 • 1 maj 2014 17:15
  Tack Porfyr! Ja, visst är det typiskt! Men nu tar vi nya tag! Kom igen! Pepp pepp! :)

Logga in för att skriva en kommentar.