icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

449907
Tredje gången gillt. Har gjort detta två gånger förut, första gången började jag i sep 2013 att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normaltvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i april 2018 och har nu i juni 2018 gått ned drygt 10 kg och har 8 kg kvar till min målvikt. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här:http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för två år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är att springa för tredje året hösten 2018 och kanske till och med vara lite snabbare?! :)
13 augusti 2017 06:56
1

474. VAD HAR VARIT BRA IDAG? (igår) (Bild)

* Packade och fixade hela dagen 

*Hämtade fler kartonger på Ica 

* Tog en härlig promenad i skogen och sprang även en bit 

* Promenerade totalt en timme 30 minuter 

* Joggade knappt 20 minuter 

* Såg rådjuren igen utanför mitt fönster och bocken kom precis runt hörnet på huset när jag stod vid det öppna fönstret så han var alldeles nära, någon meter ifrån mig innan han såg mig och skuttade iväg en bit. Såg dock inga kid. Bara paret men det kanske är ett annat par. Hoppas kiden jag sett förut är ok. På morgonen såg jag också bocken, då låg han så sött i skogen på en höjd precis i sikt från mitt fönster. Jag kommer att sakna mina rådjur så mycket när jag flyttar. Det är roligt att ha deras sällskap. 

* En kompis tipsade om flytthjälp så nu har jag beställt det för det skulle bli så jobbigt med flytten då jag måste göra det själv. Nog jobbigt att packa. Hade fått tag på en person som erbjudit sig att köra om jag hyrt en bil  men jag hade varit tvungen att bära allt själv och nu när jag packar inser jag hur mycket det är trots ett tillfälligt boende, 14 kartonger plus resväskor och täcken och moppar och grejer. Jag var nog för stressad för jag kom själv inte på tanken om flytthjälp och trodde också att det skulle vara jättedyrt men när kompisen tipsade mig och menade inte alls så dyrt så hittade jag en firma som hade ett överkomlig pris och möjlighet trots kort varsel.  

693c58be-a8d7-4e8a-acc9-5124f034ffb5.JPG

Gillar

Kommentarer

  • 13 aug 2017 07:30
    Bella50

    Det var ett klokt beslut om att hyra bärhjälp. 👏👍

    Senast uppdaterad 13 aug 2017 07:31

Logga in för att skriva en kommentar.