icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1570701
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
26 juni 2017 00:09
5

426. VAD HAR VARIT BRA IDAG?

* Promenerat totalt ca 1,5 timme 

* Härlig skogspromenad 

* Gjort ärenden på stan och bland annat köpt ett skal till mobilen 

*Tvättat minst 6 maskiner 

* Börjat packa 

Gillar

Kommentarer

 • 26 jun 2017 07:37
  Bella50

  Spännande med resa...👍

 • 26 jun 2017 07:39
  Tita

  När flyttar du hem till ditt eget? Jobbar du hela sommaren eller?

  Pepp på dig 

 • 26 jun 2017 11:46
  Donnina

  Värst vad du tvättar wink, först 4 och sen 6 maskiner till! 

  Har du bestämt dig nu hur du ska göra med ev. nytt jobb och bostad?? Hoppas det blir jättebra så att du äntligen kan komma till ro efter allt flyttande och jobbytande sista tiden. Lycka till! yes

 • 3 jul 2017 22:31

  Tack för kommentarer! Jag har nu varit borta en vecka och på väg hem. Ja exakt,  jag har ibland haft svårt få tvättid där jag bor så det hade samlats ihop. Jag kommer förmodligen ta det nya jobbet men det är inte självklart för mig både pga stressen /arbetsbördan samt problem hitta bostad i Stockholm. Jag måste nämligen flytta ut nu i sommar från där jag bott nu i ett halvår. Så därför jag har tvekat. Jag har inte heller någon som hjälper mig med flytt och såvidare så det känns tungt att fixa med allt detta när jag känner mig så utmattad efter året som gått. Jag kan inte fortsätta att ha dubbelt boende heller hur länge som helst så jag måste flytta hela bohaget. Jag trodde saker och ting skulle klarna under semestern men jag är lika velig. Tror jag har fått någon typ av hjärnstress, jag bara grubblar och kan inte tänka klart, det går bara runt runt. Det finns för- och nackdelar med båda alternativen. Jag känner dock att jag måste försöka att se det hela positivt och inte se problemen i förväg. 

 • 4 jul 2017 06:38
  Bella50

  Hoppas det "klarnar"snart. Detta kan väl aldrig vara hälsosamt...🤔😬

  lycka till 👍

  Senast uppdaterad 4 jul 2017 06:39

Logga in för att skriva en kommentar.