icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1615770
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
5 juni 2017 23:20

402-405. Vad har varit bra idag?

Jag har kommit på efterkälken med mina inlägg pga resan så här kommer en till sammanfattning för de senaste dagarna. 

* Hela konferensen gick bra och var givande

* Sista kvällen tog jag t-bana och strosade omkring i centrum, köpte några souvenirer/presenter att ge bort. Blev inte mycket fritid denna vecka men jag njöt av de där timmarna den kvällen. 

* Konferensen hade ett karriärcenter så jag fick några tips om hur söka jobb där, det vore ju spännande men det är jättesvårt att få visum 

* Gick sen bra att ta mig till flyget, jag tog promenad, t-bana och flygbuss och jag måste säga att allt på flygplatsen både vid in- och utresa gick som på räls, jättesmidigt trots många kontroller och var trevlig personal.  Jag kände ett lugn jag sällan känner på flygplatser då man oftast är  lite upp i varv och ska hitta i tid till rätt gate osv. 

* Den långa flygresan gick också relativt bra (men ont i kroppen nu också och armarna till och med domnade bort) och när jag landade på Arlanda tänkte jag att yes, jag tog mig hem med livet i behåll. Orsaken till denna tanke var  alla terroristattacker på sistone samt allt med Trump, även det landet känns mer otryggt nu. Folk så missnöjda så jag kände allt kan hända. Även situationen med de hemlösa som ju inte har med Trump att göra, men det kändes otryggt att promenera själv numera.

* Kom hem och det är sommar, grönt, häggen blommar

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.