icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1615838
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
2 juni 2017 07:04
2

399-402. VAD HAR VARIT BRA IDAG?

Nu har jag kommit efter så det blir ett sammandrag av de senaste fyra dagarna. Är bortrest så har så fullt upp, kommer hem sent på kvällarna så jag har inte orkat skriva.

Vad har varit bra?

* Deltar i jätteintressant konferens

* Träffat många trevliga kollegor och samarbetspartners.

* Även föredrag på konferens av flera kända personer , jättekul att höra deras historier.

* Känt mig lyckligt lottad att få göra denna tjänsteresa.

* Trevligt hotell och att en halvtimmes promenad från konferens ser jag som bra, får motion.

* Trots att mat spårat ut så har jag känt mig smal och fin i mina nya kläder

* En kväll fortsatte konferensen på kvällen, det var en jättetrevlig tillställning. 

* En kväll hittade jag min favoritskoaffär igen och nu hittade jag ett visst par skor i svart som jag sökte i början av min resa. Då hittade jag bara beige.

* Jag har rest ganska mycket tidigare och är van att ta mig fram ensam men känner ändå att jag fått lite mer självförtroende eller återuppväckt det, efter att nu gått omkring downtown själv , tagit t-bana , beställt taxi och tagit mig fram i denna storstad både dagtid och på kvällar. Konstigt nog var jag lite orolig innan. Konstigt då jag som sagt rest mycket själv tidigare. Kanske allt som hänt senaste åren påverkat mig och gjorde mig osäker när fick veta jag skulle resa hit ensam. Men det har inte varit några problem alls. Helt tryggt har det inte varit men inget har hänt. Vad ska man säga när man zickzackar mellan hemlösa på gatorna. Som ligger rakt ned på marken. Man kan inte annat göra än att vara tacksam att man är född i Sverige.

Kanske jag laddar upp lite bilder nån dag sedan jag kommit hem.

Godnatt!

Gillar

Kommentarer

 • 2 jun 2017 07:34
  Bella50

  Det låter spännande. Njut 😍👍

 • 2 jun 2017 10:45
  Donnina

  Haha, du är i Kalifornien, ja jag gissade ju det! Vad roligt att det är en intressant konferens, bara njut av allt du får se, höra och uppleva. Det är uppfriskande med internationell miljö och människor från alla hörn, i synnerhet för oss från vår lilla ankdamm!

  Jag har just nu ett barnbarn som utbytesstudent i Rotarys regi i Santa Rosa, några mil norr om San Fransisco, - är så glad att veta att barnbarnen vill ut i världen!

  Ja, visa oss bilder när du kommer hem, det ser jag fram emot. Och njut av de sista dagarna på konferensen! smiley

Logga in för att skriva en kommentar.