icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1178797
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
31 oktober 2013 23:19
2

+ 3 kilo... :(

Kom hem denna vecka efter 10 dagar hemma i Sverige. Det var jätteroligt att träffa familj och vänner igen! Jag försökte verkligen att vara stenhård och inte ta av fikabröd mm men tyvärr är det mycket svårt för mig, jag blir så frestad när brödfaten radas upp framför mig. Jag var dock ganska nöjd och tyckte att jag var duktig och bara smakade lite. Men när jag kom hem 10 dagar senare och vägde mig så ser jag att jag gått upp hela 3 kilo :( Hur kan jag gå upp så mycket undrar jag. Jag promenerade mycket mindre än jag brukar. Jag gick bara 4 ggr x 1 timme (4 tim) på hela tiden. Det var hela tiden andra saker som skulle göras, folk att hälsa på och sen så var det ju så pass mycket kallare och sämre väder än jag har här så det tog helt enkelt emot. Jag är besviken att jag inte klarade av det bättre. Men nu är det nya tag som gäller. Jag har fortsatt enligt min plan sen jag kom hem med det undantaget att jag inte kommit igång riktigt med mina två dagliga promenader. Jag har känt mig mer trött än vanligt, helt slut om jag ska vara ärlig efter att ha varit social i princip dygnet runt i 10 dagar. När jag kom hem sov jag 10 timmar flera nätter i sträck.... Att vara sund och motionera går ganska bra för mig om jag är hemma och får vara "ifred" men så fort mina rutiner blir rubbade så blir allt kaos :( Hur ska jag lära mig att följa min plan i ur och skur?!

Kommentarer

  • 1 nov 2013 10:12
    var inte allt för besviken på dig själv! du var trotts allt på semester och då är de naturligt att man unnar sig lite mer. Dessutom går man ofta upp mest i vatten när man slarvar så ja gissar på att i fett är de inte alls lika mycket :) kom igen! det blir jättebra! kram!
  • 4 nov 2013 10:56
    Tack [KURSIV]okunnig[/KURSIV] för uppmuntrande ord. Jag vet dock med mig att jag visst ätit fikabröd varje dag även om jag behärskat mig och tycker mig ha ätit förnuftigt. Nu en vecka senare står vågen fortfarande på ca +3 kg. Men det är väl bara att bita ihop och fortsätta :)

Logga in för att skriva en kommentar.