icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1800292
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
26 oktober 2016 20:10
6

185. VAD HAR VARIT BRA IDAG?

1e1a7b52-1bcd-4e3f-b44f-c7d80621c16c.jpg

* Ätit sunt

* Promenerat totalt en timme och 10 minuter.

* FIck mycket gjort på jobbet ikväll när jag jobbade över tre timmar.

* Fick goda nyheter idag angående utflyttningsdatum från min lägenhet som först var sagt sista december och som jag omöjligen skulle kunna klara av utan att ställa in mina planer över julhelgerna. Som tur är fick jag förlängt till 15 januari så nu har jag lite mer tid tillgodo.

* Trots att det är extrem arbetsbörda på jobbet och jag ej hinner med så är det en bra stämning på jobbet och jag trivs.

* Har tänt ljus och myser lite nu och försöker att varva ned innan det är dags att sova. Jag kom hem först halv 8 från jobbet.

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 27 okt 2016 06:22
  Bella50

  Hoppas du finner en ny varaktig bostad den här gången 👍

 • 27 okt 2016 07:11

  Tack,  ja,  det får vi hoppas. Jag har vikariat fram till sommaren så blir ändå inte så länge. 

 • 27 okt 2016 07:14
  Bella50

  Att du orkar med alla nya bostäder 😧...men man måste kanske med ditt jobb ?

 • 27 okt 2016 07:28

  Jag har två ettårs-vikariat på olika orter på raken pga få jobb inom mitt område. Det är visst jobbigt och jag hade inte räknat med att behöva flytta en extra gång nu men inte lätt med bostad i Stockholm tyvärr. Börjar fundera på att ge upp mitt yrke då det så slitsamt flytta runt men det känns ju också trist. Får se hur det ser ut på vårkanten om det har dykt upp något fast jobb någonstans.... Om jag orkar med fler flyttar då... 

  Senast uppdaterad 27 okt 2016 07:29

 • 27 okt 2016 08:14
  Tita

  Skönt med lite extra tid! Hoppas att allt löser sig! Du brukar fixa det!👏👏👏

 • 27 okt 2016 12:10

  Tack!  Ja,  jag hoppas det. 

Logga in för att skriva en kommentar.