icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1662024
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
10 maj 2016 18:27
6

17. Vad har varit bra idag? (bild)

Just idag har jag haft svårt att se det positiva. Länge sen jag varit så djupt ledsen. (orsak se tidigare inlägg idag). Men några bra saker har hänt idag också trots eländet.

* Har ätit sunt

* Har promenerat totalt 1,5 timme till och från jobbet

* Tvättat

* Häggen blommar och doftar ljuvligt

* Har fått biobiljetter från Matdagboken med posten då jag vann februari månads biggest loser

Ha en trevlig kväll!

 

Bild: hägg fotad på hemvägen nyss

Gillar

Kommentarer

 • 10 maj 2016 19:57
  gittan52

  Så bra att du tog hand om dig själv på ett bra sätt, trots det tråkiga som hände!

 • 10 maj 2016 20:06
  amw66

  Bra jobbat! Jag lärde mig en bra sak på min KBT-terapi. Det handlar om att man kan må dåligt OCH ändå göra saker. I stället för att t ex tänka "jag mår dåligt DÄRFÖR KAN JAG INTE ta en promenad" tänker man jag mår dåligt OCH tar en promenad. Det ena behöver inte utesluta det andra. Det tycks vara det du har gjort och det är inspirerande tycker jag.

  Kram och lycka till!

  /Ammi

 • 10 maj 2016 20:43
  Tack!
 • 10 maj 2016 21:16
  gasten

  Tråkigt när det händer sådana saker, jättesynd att han inte fick stanna när han hade jobb och allting.

  Kram !

 • 11 maj 2016 05:34
  Bella50

  Promenader rensar hjärnan lite. 

  Grattis till Biggest Loser. Jag har också haft förmånen att vinna.

  Hoppas du får veta vad som händer din vän. 👍

 • 11 maj 2016 06:14
  Tack gasten! Kram Tack Bella50! Jodå, han lär höra av sig.

Logga in för att skriva en kommentar.