icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1615841
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
24 april 2016 21:26
5

1. Vad har varit bra idag?

I ett försök att få mer motivation ska jag börja skriva en lista igen på vad som varit bra idag. Även vid motgångar finns det alltid något positivt varje dag.
* Har ätit sunt
* Tog en promenad
* Pratat ganska länge i telefonen med en god vän.
* Har tvättat en maskin och städat lite
* Solen kom fram en stund ikväll
* Gjort hårinpackning
* Haft en lugn och skön dag

Godnatt! :-)

Gillar

Kommentarer

 • 24 apr 2016 22:23
  Bella50

  Bra att sätta det på pränt 👍

 • 25 apr 2016 05:53
  Arrietty

  Finns till och med vetenskapliga udnersökningar på att det höjer välmåendet om man skriver tacksamhetslistor...alltså vad som varit bra så grattis till det!

 • 25 apr 2016 07:49
  gittan52

  Den här veckan gör jag likadant. Jag har riktigat in mig på ett kaloritak och skriver sedan ner bra val jag gjort vad gäller maten, t.ex. att jag tackade nej till kaffebröd och godis som fanns i fikakorgen till oss funktionärer på ett jaktprov i går.

  Dessutom hade gubben min köpt en ask kokosbollar samt en stor påse med lösgodis, men det fick han ha för sig själv.

  Så lätt det är att säga " det är var bra MEN...." och så tar vi upp allt det där andra.

  För mig fungerar detta med att plocka fram det positiva och låta det andra vara. Hoppas det fungerar bra för dig också!

 • 25 apr 2016 07:50
  52Stinas

  Kanske skulle börja med det igen?

  hade en särskild årsbok där jqg skrev varje dag, hittat den nu (låg i sängbordet)

  BRA

  TACK

  HJÄLP

   

  Det var de tre ledorden

   

 • 25 apr 2016 10:25

  Tack för alla kommentarer!
  Har man det tufft så känns livet ändå lite lättare om man försöker att se det positiva som finns runtomkring oss.
   

Logga in för att skriva en kommentar.