icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mosels blogg

1273258
Har gjort detta ett antal gånger förut de senaste åren. Två gånger lyckades jag nå normalvikt. Första gången, sep 2013, började jag att ta itu med min övervikt som smugit sig på och gick ner ca 30 kilo på mindre än ett år (totalt över 35 kg) och vägde vid starten då det mesta jag någonsin vägt nästan 100 kg och gick ned till 63 kg. Tyvärr fick jag ett bakslag ganska kort tid därefter och gick upp över 20 kg på ett halvår i samband med en stor flytt och allt vad det innebar. Jag tog tag i viktminskningen igen i jan 2016 gick ned ca 25 kg igen till normalvikt. Sen har jag gått lite upp och ner sen dess men inte nått normalvikt. Ifjol sommar (2018) var jag 6-7 kg ifrån när jag tappade taget. Nu gör jag denna resa för sista gången, "so help me God". Nu måste jag lära mig att hålla fast vid normalvikt! Jag tycker inte egentligen att det är någon större konst att gå ned i vikt bara man är envis och följer sina rutiner men svårigheten för mig är att hålla vikten när man nått normalvikt. Mitt problem är att jag "glömmer" bort min vikt och hälsa när andra saker händer i livet så problem med relationer, flyttar, nya jobb etc, har tagit bort mitt fokus från min hälsa och "plötsligt" har jag gått upp ca 20 kg igen. Började med viktminskningen igen i januari 2019. Jag följer "gådieten" och om någon är intresserad av att läsa lite mera om hur jag gått tillväga se ett tidigare inlägg här: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15910872

För övrigt började jag springa för några år sedan och har varit med på två Tjejmilen där jag sprungit en mil på ca 60 minuter och mitt mål är nu att springa för tredje gången hösten 2019.
14 april 2014 22:25
6

1. min egen påskutmaning

Tiden susar verkligen iväg! Nu är det bara några dagar till påsk. Mitt mål var att gå ner 6 kilon på 5,5 vecka, dvs att väga 68 kg till påsk. Nu är det 3-4 dagar kvar och jag väger 68,8 kg! Jag kanske hinner gå ner 0,8 kg innan fredag men hur som helst är jag nöjd med att ha tappat ytterligare drygt 5 kg! Jag har beslutat att inte åka hem till Sverige i påsk. Så jag firar påsk ensam och har inte planerat in nånting alls. Jag tror jag ska helt enkelt hoppa över det hela. Det jobbiga är att här är allt stängt på storhelger, inga affärer är öppna, allt är igenbommat. Men jag ska handla lite i förväg så jag klarar mig. Ägg måste jag ha i alla fall och kanske jag hinner fara till IKEA (tar en heldag dit) så jag får tag på kaviar också... Jag har pyntat lite hemma med påskharar, porslinsägg och en ny gul ljuslykta så nu får det nog vara bra :) Jag funderar på att ta en dagsresa till Holland till en stor blomsterträdgård på påskafton. Det ska vara underbart vackert där. Så här ser resultatet ut med en halv vecka kvar till delmålet: Vecka 10: 73,9 Vecka 11: 72,8 Vecka 12: 71,5 Vecka 13: 71,1 Vecka 14: 69,5 Vecka 15 68,8, (0,7 kg) [FET]totalt 5,1 kg[/FET] Vecka 16: PÅSK Pepp pepp!

Kommentarer

 • 15 apr 2014 05:05
  Krusmor
  Grattis till dina framsteg och skönt att höra att du har en skön o-firande påsk framför dig utan stress. Fast jag å andra sidan tycker det låter som ett utmärkt firande av påskhelgen, en blomsterträdgård och dessutom i det otroligt vackra och trevliga Holland! Jag har arbetat i Holland en tid och har sedan dess en förkärlek till det landet :) Så målmedveten som du är så grejjar du det sista du har till ditt mål. Ha en skön vecka och njut av vårtiden som nu är hos dig där utomlands :) Pepp!
 • 15 apr 2014 00:13
  Tack så mycket, jag ska försöka att nå målet men gör jag det inte så är det inte hela världen heller, jag har ju gått ner mycket ändå och har inte så exakta krav på mig själv. Ja, jag tänkte också det, låter underbart vackert där i Holland. Ska se bara först vad det blir för väder... :) Trevlig helg! :)
 • 14 apr 2014 23:30
  Så himla roligt, pepp. Du har några dgr på dej :) du klarar det !! Go, go :)
 • 15 apr 2014 09:43
  Tack så mycket allihopa! Ja, det är underbart vackert här nere nu på våren och Holland är ju känd för sina vackra tulpaner mm så det blir kul att åka dit (om vädret tillåter). Jag ville väl egentligen åka hem till Sverige också och hälsa på alla, det vore ju jättekul men det är en sån jobbig resa och blir stressigt där också på plats att åka runt till alla. Resan tar två dagar hem och två dagar tillbaka då jag ska resa till norra delen av Sverige så man blir helt slut av resandet. Sen så har jag brukat flyga med ett lite billigare flygbolag från en nära flygplats här men de har plötsligt i år lagt ner den rutten jag brukar flyga till Sverige med, så nu blir det ännu krångligare - och dyrare- att resa hemöver.tyvärr :( Vad gäller maten så är det skönt att hoppa över påsk och kunna äta vad man vill men lite ägg och nåt annat "påskigt" blir det väl ändå. Hoppas ni får en lugn och fin påskhelg! Pepp pepp!
 • 15 apr 2014 08:41
  Donnina
  Ja, åk till Holland och strunta i att fira Påsk! Du har ju gjort en fantastisk viktresa så även om du inte når exakt dit du vill just nu, GRATTIS till dig!!
 • 15 apr 2014 08:38
  Tita
  Du är väldigt duktig Mosel och målmedveten. Det är säkert klokt av dig att fira själv för inte är det lätt att åka hem till släkten då du skall vara matrestriktiv. Nej åk till Holland och blommorna det ångrar du inte. Sköt om dig!

Logga in för att skriva en kommentar.