icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mdutp4k7s blogg

62 kg 8185
Designer som sitter mest vid datorn om dagarna, så dags trimma bort några kilo...
28 juli 2021 18:39
3

Vacklade till...

Till sist vacklade jag till och det sprack för mig och drack två glas vin och åt smörgåsar. Det var en fin sommarkväll/natt och jag och sambon satt ute på slätten och tittade på den röda månen och fladdermössen... Nästa dag moffade jag i mig en stor mängd köttfärssås som stod i kylen. Den var gjord efter ett magert recept härifrån, så förhoppningsvis ändå mest närande... 
Hur som helst, tror det är såna här svackor man inte få låta fästa på en. Om man genast rycker upp sig (istället för att bli svart-vit i tänket, känna sig hopplös och se det som en ursäkt att äta ÄNNU MERA för dagen ändå är "förstörd") så är ingen större skada skedd. Vågade väga mig igen och har trots allt gått ned ännu ett kilo. Känner mig trots allt motiverad och har bestämt mig för att köra fyra veckor till när denna kur är över. Äter diverse kosttillskott så det ska jag nog tåla.
Nu har jag en bmi på 23,7. Snart är det dags att klura på hur smal som är lagom smal. Och sedan vilken strategi som håller en plus/minus noll. Medelhavskost eller 5:2 (som jag kört tidigare) är väl det som ligger närmast tillhands. 

Gillar

Kommentarer

 • 28 juli 2021 22:01
  Bella50

  Ingen väg är slät och rak...bara att resa sig igen. Du vet vad som funkar för just dig,  så fortsätt bara. 👍

 • 29 juli 2021 10:40
  MAS63

  I dessa sammanhang har någon myntat uttrycket " att köra ner i diket" på sin resa mot bättre hälsa. Jag gillar det uttrycket eftersom det beskriver så väl verkligheten - ibland slirar det till och man åker ner i diket. det är bara att kravla sig upp eller ta hjälp av något/någon som kommer och hjälper en upp på vägen igen.

  Lycka till!

 • 30 juli 2021 08:35

  Det är en måltid av 4-5 på en dag som spårat ur lite, det är inget att hänga läpp över. Sett över en veckas tid är det inget som hindrar en bra viktnedgång ändå. Du kämpar dig upp ur diket på en gång, och tar nya tag direkt. Då finns det all anledning att tro att det går bra i fortsättningen. På't igen bara! Pepp!

Logga in för att skriva en kommentar.