icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

mdutp4k7s blogg

62 kg 4688
Designer som sitter mest vid datorn om dagarna, så dags trimma bort några kilo...
11 augusti 2021 21:07
2

För första gången ser jag verkligen skillnaden...

Det är svårt att se gradvisa förändringar för mig, man blir liksom hemmablind på något vis... Gradvis gått ned nästan 10 kg och kände mig till min besvikelse ändå likadan ända tills nyligen  (nu har jag en bmi på 23,3). Men till sist har jag börjat haja till när jag går förbi spegeln, nu först har jag börjat se skillnaden. Jag är inte så smal som jag föresatt mig, men jag känner mig inte alls "tjock" eller obekväm längre. Och det är väl som det ska, jag är ju faktiskt normalviktig smiley
Sen ser jag målet jag satt när jag reggade mig här. 62 kg (bmi 21,0) och undrar varför jag valde just den vikten egentligen? Det är möjligt det är overkill. Men testar gå ned lite till och ser hur svårt det är att hålla sig kvar där. 

Oroar mig lite för hur jag ska äta sedan när jag väl är i mål och det ska gå precis plus minus noll. Jag antar man får börja väga sig oftare så man ser om det kryper uppåt eller nedåt över tid...Uppenbarligen är jag lite blind för långsamma förändringar, så är väl enda sättet. 

Min kropp känns mystisk, den följer inga linjära samband. Vikten ändrar sig på ett till synes ologiskt och ryckigt sätt för mig (sett över kortare tidsintervall). Ibland har man verkligen skött sig och då går man inte ned alls. Sedan äter man en massa över en storhelg och så blir man helt förbluffad när man väger sig och man inte har gått upp något alls. Nu tror jag ju att även kroppen följer termodynamikens lagar, energin är konstant. Men ibland undrar jag vad den pysslar med när den släpper av sig vikten liksom stötvis... Buffrar den? 
 

Gillar

Kommentarer

 • 12 aug 2021 07:57
  Bella50

  Jag vet idag att det är ganska normala ” svängningar” med 1 kilo upp - och ner....för MIG...och jag blir också förvånad över hur kroppen ” svarar” olika. 

  Huvudsaken att jag inte låter det dra väg.

  Grattis till dig ✌️

   

 • 12 aug 2021 09:08

  För mig fungerar det bättre med en längre mätperiod, det är så mycket som påverkar dagsvikten. Vätska, hormoner, stress, sömn, kost... men om vikttrenden är sjunkande även på en vecka vet jag att jag är på rätt väg. Kroppen är inte en maskin och vikten följer sällan en linjär ekvation, men det finns oftast en logik i galenskapen 🙂 

Logga in för att skriva en kommentar.