icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej

Skall ge mig i kast med att förändra min situation på motionsfronten. Matfronten har nog i genomsnitt varit bra.
Motion och jag har väl aldrig direkt gått hand i hand med varandra.

Knän och fötter ifrån. DU ÄR FÖR TUNG. Så det blir inte att man rör på sig heller. För att det gör ont. Jag har artros i handleder, knän och höfter och det blir inte direkt att man kan göra vissa saker heller. Har fina övningar från atrrosskola. Men kilon går upp och går upp för att man inte orkar röra sig.

Har fått ett fint styrketräningsprogram av kickstart som jag nu skall testa - dock kommer vissa övningar inte att funka eftersom handlederna inte tillåter det. Min operation som jag hade i handleden för 1½ år sedan var väldigt misslyckad och allt blev sämre. Man får väl ta de övningar man klarar av kan jag tänka och kanske lägga till sådana som man klarar av.

 

Mamselle
25 juli 2020 07:04
6

hur fördela dagens måltiden

Jag har precis startatkickstar med 3 måltider medelhavskost. Och det är 3 måltider per dygn. Mitt dilemma är att jag sover 4-5 timmar. 

Jag gick upp fem igår

Frukost kl 7

Lunch kl 12

Middag 17

och så vi 23 var jag vrålhungrig och tog knäckemacka

 

Men hur skall jag fördela maten. Glöm sova mer - dett aär vad jag sover

Det går alldeles för många timmar mella 17 och 7, tio timmar utan mat, jag är van vid mellanmål, åtminstone ett för att klara min dag med tanke på att jag är vaken så mycket

Idag tänkte jag testa med att äta först kl 8 fast jag varit uppe sedan 5 och sddan ta lunchen kl 13 tidigare för att kunna ta middagen på kvällen lite senare. Men det lurar ju bara en  på en timme inte mer. 

 

Några tips ?!

Kommentarer

 • 25 jul 2020 07:38
  Jessand

  Mitt tips hade varit att försöka skjuta på frukosten ännu mer  och köra typ 16:8 med mat typ 12, 16 och 20..om det är hugget i sten att det måste vara 3 måltider. Men det kanske inte funkar för dig eftersom du tycker 10 timmar är mycket utan mat. Jag tycker det är lättast att vänta med att börja äta efter jag vaknat när jag ska klara längre tid utan mat.

  Annars kanske man kan ta ngr kcal från övriga måltider och få till ett mellis mellan lunch och middag el efter middag...äta lite mindre vid någon måltid för att ha "råd" med mellis.

  Hoppas du hittar en lösning som passar dig.

 • 25 jul 2020 07:39
  lenhal

  Har du kollat och testat 16:8 man äter under 8 timmar och fastar 16 timmar. Man lägger sitt ät fönstret där det passar en själv. Jag har mitt mellan 13.00-21.00 pga mina arbetstider. Jag började i januari och då var mitt mål att äta tre mål mat och inte godis, kakor och smörgåsar. Sedan början av juli gick jag inför Medelhavskost men äter fortfarande 16:8 tar frukosten som mellanmål och vissa dagar en extra frukt. Funkar för mig. 
   

  Gäller nog att hitta din balans eller så behöver fler små mål per dag.

 • 25 jul 2020 08:48
  ulla165

  Goda råd du har fått! 16:8 är min melodi också (ca 12-21). Sedan har jag alldels nyligen kommit underfund med att  jag behöver bara äta så att jag blir nöjd. Om jag lagar en lunch/middag på 2 port enl recept, så kan jag gott dela den i 3-4 port. Då får jag lite kcal över till kvällis, som helst ska vara ett par timmar innan jag går och lägger mig. Ofta blir det ett kokt ägg med lite Kalles... (har kokta ägg i kylen...)

  Det gäller att vara sin egen ingenjör och hitta det som passar en själv. Lycka till!

  Senast uppdaterad 25 jul 2020 08:53

 • 25 jul 2020 13:05
  gittan52

  Jag tolkar dig som att du inte kan/vill vara utan mat under en längre tid och då är kanske inte 16:8 något för dig.

  Jag har inte testat något kickstartprogram, men tänker att klockslagen bara är förslag. Om du mår bättre av att t.ex. dela upp måltiderna i tre stycken i stället, eller lägga till ett litet mellanmål så tror jag inte att du förstör något.

  Jag tänker att programmet kan ses som en rekommendation men att du justerar det så att det passar dig.

 • 25 jul 2020 15:22

  Tack alla, många bra idéer.

  Skall försöka att ta frukosten senare - det är nog det lättaste. Annars blir det väl som någon sade plocka lite från menyn att ta som mellanmål när sådan seden tränger på. Man kan ju ta salladen till måltiden som finns på kickstart medelhavs kanske och ta den till kvällen. 

  Att jag just nu håller på att flytta en massa saker är väl inte direkt optimalt för det bränner nog en del med tanke på paket upp och ned från en vind. Inte bra för rygg, axlar och händer. Men om inte jag gör det så gör 87 åriga mor det  och det tänkte jag förhindra. Men gud vad 200 kvadrat meter bostad har prylar. Brrrr

 • 25 jul 2020 20:05

  skrattade gott åt kommentaren inte vill vara utan mat en längre tid - jag är en som en labrador - kan äta jämt och hur mycket som helst - helst utan att tugga maten.....synerligen vanartig dam 

Logga in för att skriva en kommentar.