icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Är en småstadstant med ambitioner på normalvikt .... av hälsoskäl och av fåfänga ... men klockan närmar sig tjugofyra med stormsteg! Knäna trilskas, konditionen är urusel, vikten ökar, humöret dalar och metabola syndromet bankar ihärdigt på dörren.

Har bantat hela mitt vuxna liv ... två kilo upp och ett och ett halvt kilo ner varje år ... en precis lagom takt för att sticka huvudet i sanden.

Har prövat det mesta men aldrig lyckats gå ner rejält i vikt. Nu gör jag ytterligare ett försök. Får se om jag orkar blogga.

 
19 juli 2020 10:55

Ytterligare en utmaning

... ja , inte går det fort i dessa bärtider. Nu har jag under sex veckor gjort två utmaningar, Matdagbokens Kickstart 800 och DietDoctors tvåveckorsutmaningen och gått ner tre kilo och ett hekto ... Det blir ju faktiskt ett halvt kilo i veckan när jag tänker efter och det är ju helt OK. Jag har dessutom lärt mig att planera matsedel för hela veckan och att laga riktigt goda middagar varje dag. 

Just nu håller jag på att planera för en alldeles egen utmaning de kommande tre veckorna. Jag tycker jag har samlat på mig tillräckligt många goda och lättlagade middagar. Frukostar avstår jag ifrån. Är oftast inte hungrig och jag försöker ha ett s.k. ätfönster mellan kl. 12.00 till 20.00, vilket jag klarat skapligt. För det mesta har jag också skrivit in måltiderna i min matdagbok men … jag tycker det är så erbarmligt tråååkigt trots att jag vet och märker att det är effektivt. 

Nu hoppas jag bara att jag inte sätter krokben för mig själv och tröttnar på halva vägen (vilket är vanligt förekommande hos mig). Och det är väl nu som jag ska ge mig en klapp på axeln och uppmuntrande yttra … ”detta fixar du old girl”!

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.