icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

majsan81s blogg

58 kg 17512
Hej svejs!

Mitt mål är att komma ner till 58-59 kg.
-Äter efter 16:8, -Försöker springa två gång i veckan, -Gå 10 000 steg varje dag och undviker mjöl.

// Hösten 2020
9 June 2017 11:24
1

Utmaning!

Hej fredag och alla där ute som kämpar med allt..

Själv så.. 

..börjar från början!
 

Nu i vår har jag kämpat med att bli av med mina 5 kg. hade några ( 2kg) innan jul som jag blev av med ganska fort. Försöker äta LCHF och bakar lite nyttigare ibland. Kom även igång med träning i början på året men sen kom förkylning på förkylning och det blev dåligt med träning + att jag har kommit ifrån träningen så jag har en "tröskel" att komma över. 
 

Jag gjorde äggfasta (5+5+5) men den strikta delen gick inte bra, likaså helgerna går det lätt löver styr. jag har familj, man och två barn. Det blir lätt att jag tar något extra eller att man överstiger sin kolhydratsintag m.m. 

(min sambo tycker att en mera varierad kost med motion är den rätta vägen..) = vi tycker lite olika! Fast jag försöker övertala honom och förklara hur LCHF fungerar.
Man kan säga att under veckan går jag ner och när helgen så går jag upp allt!!
Mitt humör följer viktkuravan. Och nu närmar vi oss sommaren med vad allt det innebär..

Den sista 10 dagarna har jag försökt att inte vara allt för "tokig" och väger mig inte varje dag eller mäter mig varje dag. För jag känner på kläderna om det är upp eller ner i vikten.
De sista dagarna har jag gjort PF (periodisk fasta). Försöker räkna strikt lchf.. 
Men framför allt så har jag satt i system att gå varje vardag, ca 30-60 minuter. Det har funkat ganska bra. Jag tänker att jag ska bygga upp mig med pomenad, för att sen bygga på eller byta ut mot ett joggingpass.

Men mitt strörta problem är helgerna!! och ja jag försöker undvika sötsaker och annat onyttigt. så som lördags godis, kakor, bullar. 

Jag har bakat ketobollar som jag har i min frys.. 

lite från mig!! 

Gillar

Kommentarer

  • 9 Jun 2017 12:35
    paloma

    Nu är jag inte så kunnig på LCHF , men äter man bullar, kakor och godis när man äter LCHF så får man inte den fördelen som det ska ge. Du kanske ska räkna kalorier istället, så kan du spara lite kalorier till helgen när du blir sugen. Då kanske du inte överäter så mycket kolhydrater och socker, eller kanske bara 16:8 eller 5:2.

    Bara ett litet tipssmiley

Logga in för att skriva en kommentar.