icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Linnis blogg

Kalorisnål 1224040
Min väg mot att bli frisk från stress, må bra inifrån och ut - god hälsa!
Med att må bra innebär att minska kraven, förebygga, minska stressen och återfå kontrollen över min vikt.
Vägen är inte spikrak och inte enkom steg i rätt riktning mot målet, vägen dit ser jag som en lärorik och tuff promenad.

Huvudsaken är enligt mig att man är på väg och att det är ett steg i rätt riktning i sig som gör mödan värd.
Steg läggs till danssteg, nu är det bara resten kvar mot god hälsa.
5 december 2018 11:48
3

Vad kostar hälsa?

Ohälsa är dyrt. Glömda räkningar. Sjukskrivning. Medicin. Behandling. Samtal. Vänners tålamod. Paus i livet. Karriärbromskloss. Tidsåtgången kostar mest av allt. Det är inte gratis att omvandla ohälsa till hälsa.  Att investera i det som utgör glädje, motivation och ger energi. Fast mycket är gratis, som promenader, dans, sång, skriva och måla och kommunicera med sig själv genom kropp till själ. Själ till kropp kontakten är gratis och möjlig väg till att må bättre. 

Att vara hälsosam kan tänkas vara slutgitligt långsiktigt ekonomiskt och gynsamt. Vägen dit har kostat mig mitt cv, vänner och periodvis tilliten till den egna dugligheten. Självklänslan kommer kanske ikapp, arbetsmöjligheterna orkar man finna och färdigställandet av det påbörjade är proportionerligt ställt mot måendet. 

Äntligen mår jag jämnare bra, bättre än någonsin under mina snart levda 37år. Jag hade inte kunnat leva mitt liv annorlunada. Säkert kunna välja om, välja mer rätt - men det är väl det som är livet, att inte kunna ändra på det som redan varit. Framåt, där finns möjligheterna att använda referenser och erfarenhter för att välja nytt, rätt och snällt mot livet. 

Det kostar mycket på engerin att orka driva sig själv framåt men motivationen till att inte bli ett stigma av de åren av ohälsa är större. Fokus på att omvandla det som varit till något hoppfullt och med målet att lyckas. Mot nya utmaningar.

Ha en fin dag och fokusera snällt framåt! PEPP!

 

Kram Linni

 

Gillar

Kommentarer

 • 5 dec 2018 13:19

  Visst är det så, det kostar på att vara sjuk, det är inte bara hälsan som far illa. Sköt om dig!

   

 • 5 dec 2018 15:26

  Allt kostar men vissa saker kostar mer ;)

  Hoppas allt ör bra med dig LadyG! Sköt om dig med.

  Kram

 • 5 dec 2018 18:10

  Jadå, jag har vänt skutan i rätt riktning och har en fast hand på rodret igen, det är jag som är kapten på min skuta. kram!

Logga in för att skriva en kommentar.