icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Linnis blogg

Kalorisnål 1421609
Min väg mot att bli frisk från stress, må bra inifrån och ut - god hälsa!
Med att må bra innebär att minska kraven, förebygga, minska stressen och återfå kontrollen över min vikt.
Vägen är inte spikrak och inte enkom steg i rätt riktning mot målet, vägen dit ser jag som en lärorik och tuff promenad.

Huvudsaken är enligt mig att man är på väg och att det är ett steg i rätt riktning i sig som gör mödan värd.
Steg läggs till danssteg, nu är det bara resten kvar mot god hälsa.
14 februari 2019 14:56

Uppskatta vad du har

Det ter sig så enkelt att titta sig i spegeln, och med granskande kritisk blick peka ut vad som är fel och fult. När man hela tiden söker efter delar att byta ut eller förändra. När kroppen blir ett ständigt förädnringsarbete. När tillvaron måste skapas utifrån önskningar och föreställningar om vad som är rätt. Vad som känns bäst. Vad som ser bäst ut. En tillvaro skräddarsydd för dina önskningar och drömmar. Där relationer är skrytsamt vackra, där varadgen är en guldplätterad gång och där samtalen är regiserad likt instagrabbilder för att få uppmärksamhet i flödet. Rätt filter för att kunna ens själv uppsakatta sker och ting. Steget är passerat, bortom tillfredsrällelse för andras gillande. Numera är det som att den grundläggande lyckan infinner sig först när allt ser perfekt ut. Då först kan man njuta av det till synes vackra. 

Så först när jag är smal och snygg utifrån vad omvärlden bedömer är smalt och snyggt är jag det verkligen. När jag väl fått ett yrke som anses vara status och vittna om lycka och framgång, först då har jag en karriär värd sitt namn. När helst jag har vänner och parntner som ser fulländade ut då har jag funnit vänner värda namnet i sammanhanget. Först när någon är avundsjuk på det du har, det duhar uppnått och det du är.. då kan du vara stolt, nöjd och glad.

Lyckan och att vara älskad - den är väl sannerligen omätbar.

De är svåra att gestalta i filter och i tillrättalagda liv? Brukar inte sanningen någonstans sippra ut, likt saft klibba sig fast ovan på den städade ytan? Tänk att någon idag sa att jag hade haft tur, först då insåg jag att jag har haft tur. Tur med vänner, med släkt och med kärlek. Att jag inte kunnat mana fram detta faktum op egen hand. Inte för att gå och le brett åt allt utan för att uppskatta och se det fina i det hela. Att ge sig berö m, bekräftelse och tacksamhet för det man faktiskt har. Istället för att leta eller låta det som skaver skava fritt. 

Dags att uppskatta vad man har och som man själv har det!

PEPP och ha en bra dag, hjärligt som alla andra dagar på året!

Kram

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.