icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Linnis blogg

Kalorisnål 1377173
Min väg mot att bli frisk från stress, må bra inifrån och ut - god hälsa!
Med att må bra innebär att minska kraven, förebygga, minska stressen och återfå kontrollen över min vikt.
Vägen är inte spikrak och inte enkom steg i rätt riktning mot målet, vägen dit ser jag som en lärorik och tuff promenad.

Huvudsaken är enligt mig att man är på väg och att det är ett steg i rätt riktning i sig som gör mödan värd.
Steg läggs till danssteg, nu är det bara resten kvar mot god hälsa.
7 december 2019 20:13
3

Trasigaste dockan som trasar på egen hand

En trasig docka. Ett docka som trasar. Trasan dockar fast i skit. Skitig docka som är trasig. Vem är det trasigaste dockan? Den dockan som torkar upp mest skit eller det som är skittrasig? Att vara söt som en docka, ett vackert ansikte. Porslinsansikte. Slätt. Skört. Sidenlen hud. Målat ansikte med vackra drag. Livlösa ögon med blicken fäst långt bort. Vad speglar den trasiga själen i ögonen.

 

Där sitter den lealösa kroppen lutad mot ett hörn, för att hålla ihop alla lemmar. Lemmar som annars arrangeras slumpmässigt i brutna vinklar. Där huvudet inte orkas hållas upp. Än mindre riktas för att blicken ska kunna se. Lealös. Snudd på ryggradslös. Lös moral rörande det egna värdet. Vad är dockan värdig. Vem får krama hårt. Vem får klappa mothårs. Vem får hålla handen? Hjärtat gelé. Oformligt. Räddhågset. Lätt blödande. Rispas av minsta ojämnhet. Går upp. Glipande reva. Där väller livets smärta, sorg och besvikelser ut. Djupt likt en avgrund. Ur denna bränner lavahett känslor. Bränner hål på organ, hud och livets sötma. Kanderat hjärta. Brända artärer, vener och broar. Broar till den ovillkorliga kärleken, goda livet och harmoniskt framgång om att leva ett liv.

Trasdockan finns inom oss alla, då och då. Behöver stöttor. Behöver svalka. Behöver lugn och ro. Ro för att plocka samma sig själv, bli rationell och resonligt nog att se tillvaron med tillförsikt. Inte låte det blottade hjärtat rispas med lätthet av allt och alla… Den lilla behöver växa till sig. Behöver få läka. Kanske lugn och ro inte alltid är i samspel med andra människor. Att älska kanske inte, i de svagaste stunderna de mest lämpliga för samvaro med någon annan än det kyligaste vind, den kallaste is eller den bottenfrusna sjön. Ett dopp kanske är det enda som får den trasiga dockan att bli stel nog att kunna hålla sig själv upprätt. Upprätt nog att ta ett steg i rätt riktning. Mot en ny dag. Dag med nya möjligheter att vara stark, från morgon till kväll.

God lördag! Pepp på er gott matdagboksfolk!

Kommentarer

 • 8 dec 2019 04:30
  AH65

 • 8 dec 2019 20:32

  Önskar dig en fin vecka Linni! smiley

 • 31 dec 2019 23:13

  <3

   

Logga in för att skriva en kommentar.