icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Linnis blogg

Kalorisnål 1408319
Min väg mot att bli frisk från stress, må bra inifrån och ut - god hälsa!
Med att må bra innebär att minska kraven, förebygga, minska stressen och återfå kontrollen över min vikt.
Vägen är inte spikrak och inte enkom steg i rätt riktning mot målet, vägen dit ser jag som en lärorik och tuff promenad.

Huvudsaken är enligt mig att man är på väg och att det är ett steg i rätt riktning i sig som gör mödan värd.
Steg läggs till danssteg, nu är det bara resten kvar mot god hälsa.
17 april 2019 11:07
8

Styrketräning med resultat och kärlek.

En månad. 4veckor.  3 tillfälllen per veckan. Genomkörare av hela kroppen. PT/sjukgymnast har hjälpt mig för att ta hand om mina skador. Hur förvånande är det inte att kroppen blir starkare, mindre i omfång och lite tyngre på så denna korta tid.

Har gått upp 1,5kilo. Tydligen är detta normalt när man påbörjar fysiska aktivet. Äter varken mer eller mindre, oftare eller mer sällan. Dricker mycket mer vatten än tidigare. Reslutat låter sig inte vänta, det känns skillnad i kroppshull, kroppsstyrka och knoppens ork. Med tanke på att pollensäsongen är igång, så är jag förvånad över hur pigg jag känner mig, om än fortfarande dödstrött, seg och snorig. 

Har alltid tyckt att styrketräning är ett öde värre än döden. Så tråkigt. Fast jag har omvänt mig själv, känner att det är mycket givande att fokusera inåt, att känna musklerna knyta sig i övningar och ser hur kroppen blir starkare och starkare. Som belöning, och för att hålla motivation en uppe, avslutar jag träningspasset med dans och balansövningar till peppig musik. Övar dansmoves framför speglarna för att stämma av min hållning, belastning och positionering av resterande kroppsdelar. Försöker väcka muskelminne för att avlasta trötta, överbelatsade och kompenserande muskler och leder. Vägen mot att blir skadefri. Smärtfri. Starkast jag kan bli.

Det är ett hårt arbete att fokusera på att må väl, att fysiskt stärkas  och att hållbart utvecklas för ett långt och hälsaosamt liv. En sak som är säker är att vikt inte är måttet på hälsa, mål att uppnå för att vara hälsosam. Jag väger idag 10kilo mer än jag gjorde i samma klädastorlek för 12 år sedan. Är starkare, snyggare, mognare och helare än någosin under mina 37 levda år.

Otippat att jag är mer tacksam, stolt och nöjd med min kropp idag än jag var som slät 25 åring. Har en något surmulen navel, lös hud hängandes under armarna, har tigerränder (hudbristnignar) vid midjan och synliga kärl på benen. Ändå är jag nöjd. Tycker jag är vacker. Är tacksam för vad kroppen kan åstadkomma. Den kan förändras, blir sitt bästa jag och ändå få lov att vara synligt ärrad. Mina gråa tinningar bekommer mig föga, är bara tacksam för att håret växte ut, blev tjockt igen... grått, grönt eller svart är för mig ovidkommande. 

Det finns alltid anledningar till att rikta självhat mot sig själv. Att förnedra sig själv. Förmiska. Förringa. Oavsett färg och form. Jag har sörjt min stress, mina år på botten med psyiska ohälsa och alla missade chanser som uteblivet... destruktivt. Dock nödvänligt att acceptera faktum på riktigt. Detta för att kunna blicka framåt, med styrka och målmedvetenhet - för att våga älska sig själv och låta sig älskas...

Starka tigern Linni med löst hull, grått hår och med ett välmående, det är  Linni 3.0 trots allt. Bättre än någonsin. 

Ha en solig onsdag.

kramar Linni

Gillar

Kommentarer

 • 17 apr 2019 11:26

  Kan relatera till 99% av det du säger. Allt utom att dansa, det är jag sämst på smiley

  Visst är det en gåva, att kunna träna och känna hur kroppen svarar?   

 • 17 apr 2019 12:16

  LadyG: Det är sjukt hur kroppen kan fungera... hur går det för dig? allt bra? kram

   

 • 17 apr 2019 12:21

  Det går bara bra, jag har kommit igång med träningen ordentligt och gick som väntat upp lite innan jag hamnade på en platå. Men jag vet att det ger sig, bara jag fortsätter äta nyttigt, träna och sköta hälsan. Tänker att det är ett långsiktigt projekt, livslångt till och med, så jag behöver inte stressa laugh

  En bonus av träningen är att mina årstidsbundna depressioner uteblivit, jag är inne på över tio år utan annat än en viss molokenhet när sommaren tar slut och hösten tar vid. Det tycker jag är lika häftigt som att musklerna blir starkare. Att det händer saker med det osedda inre också.

   

 • 17 apr 2019 12:30

  hejja ladyG!

  visst är det väl befogat med träning på recept, när man ser hur mkt den gör... galet! Bara att se till att göra det man mår bra av, kilon hit och dit. Fast hlsa och välmående är viktgast!

 • 17 apr 2019 12:40

  Exakt! Träningen är en sorts terapi för mig, jag hinner vara ensam med mina tankar en stund och hinner vända och vrida på tankeställningar i lugn och ro utan distraktioner. Vet inte om den positiva effekten kommer från det eller rent fysiska/kemiska effekter i kroppen men jag tar tacksamt emot även det jag inte riktigt förstår.

 • 17 apr 2019 12:54

  ja om det tvisara de lärde antar jag :P

 • 17 apr 2019 14:26

  Styrketräning hjälper många . både fysiskt men även psykiskt ( träning öht taget är bra för den mentala hälsan visar ju de flesta undersökningarna )

  Härligt att du både ser och känner av positiva resultat

   

  Jag har ju också  börjat träna ordentligt och regelbundet och märker en oerhörd skillnad både i kropp och knopp - 

  samt att jag hoppas kunna förlänga mina aktiva år framöver .

  hälsar "Stolt stark och smidig 48-åring"

 • 17 apr 2019 19:29

  åhh vad härligt att höra 8veckor! 

  Fantastiskt kul och spännande att följa kroppens utveckling... 

   

  Hoppas att solen skiner fint på stolt starkt, smidig 48-åring!

  pepp! kram

Logga in för att skriva en kommentar.