icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Linnis blogg

Kalorisnål 1408486
Min väg mot att bli frisk från stress, må bra inifrån och ut - god hälsa!
Med att må bra innebär att minska kraven, förebygga, minska stressen och återfå kontrollen över min vikt.
Vägen är inte spikrak och inte enkom steg i rätt riktning mot målet, vägen dit ser jag som en lärorik och tuff promenad.

Huvudsaken är enligt mig att man är på väg och att det är ett steg i rätt riktning i sig som gör mödan värd.
Steg läggs till danssteg, nu är det bara resten kvar mot god hälsa.
3 maj 2019 12:21
4

Starkare, tyngre och mindre

Så, nära på två månader på gymmet. Släpar mig med skuttiga steg dit, tre gånger i veckan utan undantag. Det där med målmedvetenhet, struktur och diciplin kommer till sin fulla rätt, när jag motiverar mig själv till att bli nya Linna 2,1. Det är konsitgt hur ett tidgare gelehallonkropp kan formas om. Blir fastare, hårdare och starkare. 24 träningspass senare ser jag rent visellt skillnad. Känner hur musklerna tuffat till sig, är ihäridgare och starkare att lyfta tyngre. Lyfter mina ynkliga, 2,4 och 5kg i olika hantelkombinationer - de ter sig ynkliga till kilon när de jämförs med tungviktslyftarna på gymmet. Mina balans- och hållningsövningar påskiner en ytlig spegling. I själva verket har allt gjort skillnad. Har varit skadad, klen och ynklig i leder men även har ena sidan åkt med utan att anstränga sig fullt så mycket som den kompenserande sidan. Efter timmar av belastningsfokus har mina fötter, höfter och rygg fått ny placering och koordination och i förlängningen resultetat i avlastning och mindre smärtpåverkan vid dansrörelser.

Tänk, trodde aldrig dagen skulle komma då jag struntade i kilon, utseende utan allt handlar om fysikt hållbarhet och långsiktigthet. All viktnoja är som bortblåst. Fåfängan har satt sig i att vilja må väl och få kroppen starakare än någonsin för att kompensera de år av slitage som utmattningen har utsatt kroppen för. 

 

All träning gör nytta. Trots att inget viktmässigt har mätts på vågen, har jag som överviktig ihädigt motionerat. Detta kan jag tacka min lyckliga stjärna för, idag när jag sitter på 40kg muskler av mina totala 60kilo. Min hud har behållt sin elasitistet tack vara motion, muskler, klokt kosttänk och genentiska förutsättningar. 39kilo och ingen lös hud förutom lite gäddhäng, en lite ledsen navel... det är mer än jag någonsin kunnat förvänta mig än mindre ens hoppas på. Så träna, kämpa och ge inte upp - det lönar sig på sikigt alltid för hälsan att träna!

 

PEPP!

 

Gillar

Kommentarer

 • 3 maj 2019 15:17

  Powerbruden heart

  Fast du var stark inuti redan innan du blev det rent fysiskt också. 

 • 3 maj 2019 17:29

  Visst är det fantastiskt att kroppen kan återhämta sig såpass mycket. Jag har gått ner ungefär lika mycket och jag var orolig för att få problem med hängande hud på magen, men jag är väldigt glad över att det gått så bra. Att min navel också ser lite ledsen ut tycker jag på sätt och vis är en bra påminnelse om vad min kropp har gått igenom. 

 • 7 maj 2019 14:44

  LadyG: Woff ja  nu är jag allt tuff :P Tack snälla för din fina komplimang- blev glad på riktigt!

   

 • 7 maj 2019 14:45

  Medlem16: ja kroppen verkar snudd på ett mirakel emellanåt. Grymt jobbat, ledsen navel ska förvandlas till förvånad navel tänker jag! Hejja heja! å annars får den gå i moll, det är ok.. :P

Logga in för att skriva en kommentar.