icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Linnis blogg

Kalorisnål 1443322
Min väg mot att bli frisk från stress, må bra inifrån och ut - god hälsa!
Med att må bra innebär att minska kraven, förebygga, minska stressen och återfå kontrollen över min vikt.
Vägen är inte spikrak och inte enkom steg i rätt riktning mot målet, vägen dit ser jag som en lärorik och tuff promenad.

Huvudsaken är enligt mig att man är på väg och att det är ett steg i rätt riktning i sig som gör mödan värd.
Steg läggs till danssteg, nu är det bara resten kvar mot god hälsa.
22 mars 2019 12:47

Någon har skaffat sig tålamod bortom kontroll

Den otåligaste tilliten. Den otåligaste väntande. Den otåligaste av dem alla, har vecklat ut tålamod. Tålamodsprövande tider. Tider där tilliten har behövts stärkas. Där tiden inte har stärkt tryggheten i att vänta. Att kunna kontrollera sin otålighet för att inte förlora siktet, vinsten eller framgången. Nu sitter jag här men längtan, osäkerhet och ändån känns det som att jag håller allt kontrollerat i handen. Inget att spekulera kring, inget att analysera eller upphåsade förhoppningar. Bara är i det som är. Allt är som det är, och det finnns inga spekulationer i världen som kan ge en rättvis analys. Endas det som visar sig visar dig vara sanningen. '

I ett helt liv, 37 långa år, har engeri dränerat mitt varande då jag föröskt göra allt förståbart. Hanterbart. Kontrollbart för att säkerställa min trygghet och att ingen skadar mitt innersta. Försökt styra mina tankar, känslor och reaktioner utifrån allt runt omkring. Skapa ett känsla av sammanhang för att förstå världen. Ofta tyda den. Saken är den, mitt i allt det där slitsamma arbetet missade jag vad som verkligen utspelade sig framför mina ögon. Hann inte uppfatta. Kände inte efter. Var hela tiden i parallell verkligheht. Där besvikelserna blev många och fallen djupa. Förhoppningar grusades lika snabbs som luftslotten blåsts upp. Onödigt smärtsamt och slitsamt.

Nu sitter jag med tillit och tålamod och betraktar tillvaron med spänning. Inte egal för det. Utan men spänning undrar vad kommer att hända, vad är det som händer.. utan frågorna varför, vad kan jag göra och vad gjorde jag fel. Det är skön känsla av förlorad kontroll. Att inte kunna göra någonting, bara förlita sig på sitt goa omdöme, sin insats och reste är bortom min kontroll. Detta är att se tiden an. Att komma hit, har tagit mig många år, men främst i närtid har sista biten varit veckor av ohämmad ångest. 

Tänk att kontrollöshet inte är maktlöshet utan befriande. Energiomfördelar till fördel för dans, vänner och läsning liksom författande.

Ha en fantastiskt fredag, släpp kontrollen efter veckans slit.

PEPPkram

 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.