icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Linnis blogg

Kalorisnål 1408480
Min väg mot att bli frisk från stress, må bra inifrån och ut - god hälsa!
Med att må bra innebär att minska kraven, förebygga, minska stressen och återfå kontrollen över min vikt.
Vägen är inte spikrak och inte enkom steg i rätt riktning mot målet, vägen dit ser jag som en lärorik och tuff promenad.

Huvudsaken är enligt mig att man är på väg och att det är ett steg i rätt riktning i sig som gör mödan värd.
Steg läggs till danssteg, nu är det bara resten kvar mot god hälsa.
14 mars 2019 12:30
3

Mars månad, är det mer ångest i luften är vår?

..denna eviga väntan, på att våren ska slå ut, att solen ska värma våra kinder och att ljusare kvällar ska skänka oss ork och energi till vardagen. Att kunna hänga undan dunjackan och gå med lätt kofta. Lapa sol. Lapa värme. Lapa energiboost när våren springer ut. I väntan kastas vi mellan hopp och förtvivlan mellan vinterns stadiga grepp och vårens soliga lockelser. Varannan dag, rena april i mars månad. Dess grusade förhoppningar om en ny årstid tröttar, blir betungande för själen. Ångesten gror parallellt med grönskan gror i tysthet. All kraft och energi som krävs för att växa. Den dränerar människan på ork och årstidernans velgihet tenderar att generera ångest och oro. 

 

Ångestfri i måndader. Näst intill helt ångestfri i år. Några korta blixtvisiter kopplade till inre konflikter där min inre moraliska kompass inte bestämt kursen. Efter att ha rätat upp mig själv har ångesten ganska snabbt lämnat. Minns åren av ångest som vardag, där ångestfri sällan upplevdes, det är först när man är fri den som med kan identifieras på riktigt. Då först ser man hur ångesten förlarmar, dövar och dränerar människans kropp. Min kropp. Drar livet ur mig. Tackar min lycliga stjärna för att ha en ångestfri vardag, men att jag blir påmind om hur lätt livet är utan ångest emellanåt. Även om rädslan för att bli beslagtagen och förstelnad på nytt, när den visar sig, är oundviklig. Nyttig. Uppskattar de övriga dagaran än mer på det sättet.

 

Vid val. Förändringar. Insikter. Anspassningar. . Utmaningar i den egena personens utveckling. Ångestgenererande. Naturligt inslag är att dessa berarbetas genom ångest. För att vara modig, för att våga och för att vara ärlig mot sig själv - inte enkelt alla gånger. Fast nödvänligt.

Vår i luften säger min allerginäsa. 

God torsdag på er!

PEPP

Kommentarer

 • 14 mar 2019 12:47

  Så vackert och poetiskt du uttrycker dig! Sorgligt och starkt, men vackert... *ler*

  PEPP!

 • 14 mar 2019 13:00
  aregnisw

  Du skriver verkligen fint Linni och hoppas du blir fri lång tid från din ångest för visst är den jobbig du, Peppkram till dig heart 

 • 14 mar 2019 15:24

  magganD: Tack snälla du! PEPP till dig med <3

   

  aregnisw: fint sagt, tack! ångestfritt är det allt som oftast :) Pepp pepp!

   

  KRAMAR till er!

Logga in för att skriva en kommentar.