icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Linnis blogg

Kalorisnål 1420731
Min väg mot att bli frisk från stress, må bra inifrån och ut - god hälsa!
Med att må bra innebär att minska kraven, förebygga, minska stressen och återfå kontrollen över min vikt.
Vägen är inte spikrak och inte enkom steg i rätt riktning mot målet, vägen dit ser jag som en lärorik och tuff promenad.

Huvudsaken är enligt mig att man är på väg och att det är ett steg i rätt riktning i sig som gör mödan värd.
Steg läggs till danssteg, nu är det bara resten kvar mot god hälsa.
21 december 2012 05:20
2

Man lär sig något nytt varje dag, vare sig man vill eller ej.

[KURSIV] Okunskap är nog det största hotet mot mänskligheten och näst efter kommer brist på sunt förnuft. I mitt fall saknar jag ibland insikten om att andra inte kan det jag kan. Jag måste påminna mig själv om detta. Troligen regelbundnare än jag egentligen vill erkänna. I min värld är sunt förnuft oftast detsamma som given kunskap. Vad som för mig är given vetskap är inte säkert given kunskap för andra. Frustrationen växer sig stark och tillsist har den vuxit till sig och blivit för mig övermäktig. Då bär jag frustrationen omvandlad till ångest som ett ok på mina axlar. Ett ok som även trots att det lyfts av låter tyngden ligga kvar. Märken på axlarna. Det är lite av mitt eviga gissel att jag oftare överskattar omvärlden än jag underskattar den. Det är mitt misstag att utgå från att normen är jag. Lätt förmätet att utgå ifrån att det jag kan och ser som sunt förnuft skulle vara det allmänna, vid närmare eftertanke. Skämtet är på min bekostnad. Jag får bekänna färg, jag saknar tydligen emellan varven förankring i verkligheten. Genant insikt. Framledes blir det till att resonera ett varv till innan jag låter frustrationen över bristen på sunt förnuft ta mig i sitt våld. Frågan att ställa är då: vad är sunt förnuft för mig och kan avsaknad av detta vara en kunskapabrist? Här i ligger en stress som jag sällan benämner eller ens vill kännas vid. Okunskap och oförnuft stressar mig visserligen med den faktiska stressen ligger i att ständigt behöva förklara eller resonera för att övertyga. Detta i kombination med att jag egentligen inte vill bestämma eller ständigt ha kontroll gör mig matt. Jag hamnar således allt som oftast i en sits där jag på grund av resonemang faktiskt tar beslut eller lägger grunden för beslut som för mig egentligen är givna och självklara. M har gjort mig påmind om detta förhållande emedan jag sällan själv ser det i samspelet med andra just i stunden. Jag inser att jag måste först och främst förhålla mig till faktum och sedan tänka över vad som är bäst för mig på lång sikt rent privat. På arbetet har jag inte samma problem då jag har den legitima kunskapen som gör mig given en roll. M är klok, och jag är honom tacksam för mycket! Idag är vågorna för höga så det blir lite sightseeing och senare kanske lite bad :) Ha en bra dag! Kram från Linni med en hotellfrukost i magen [/KURSIV]

Kommentarer

  • 21 dec 2012 06:32
    Känner igen mig i att se min egen kunskap som något alla andra också vet. Inte alls självklart att de vet det, såklart. Precis som jag inte vet allt de vet... vilket jag faktiskt är medveten om. Tål att tänkas på..
  • 6 jan 2013 10:04
    Lite frustrerande dock. God fortsättning!

Logga in för att skriva en kommentar.