icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Linnis blogg

Kalorisnål 1377172
Min väg mot att bli frisk från stress, må bra inifrån och ut - god hälsa!
Med att må bra innebär att minska kraven, förebygga, minska stressen och återfå kontrollen över min vikt.
Vägen är inte spikrak och inte enkom steg i rätt riktning mot målet, vägen dit ser jag som en lärorik och tuff promenad.

Huvudsaken är enligt mig att man är på väg och att det är ett steg i rätt riktning i sig som gör mödan värd.
Steg läggs till danssteg, nu är det bara resten kvar mot god hälsa.
26 oktober 2019 12:30
4

Bakom varje olycksskugga lyser någon form av lyckansljus

Var rädd om det sköra. Räds inte att konfrontera det som lurar i skogagläntan. På livets stig ter sig det oförutsägbara. Det plötsliga. Hastiga skuggor gör det svårt att se. Att hitta. Att leta sig fram. Solstårlar lyser upp och värmer medans nästa dag bländar solen ögonen och bränner hål på huden. 

Att finna lycka i mörker. Att stärkas av kallblåst och iskallt regn. Att i den snåla blåsten, höstvädret kan även en vårblomma växa. Påminner om att kraften bor innuti varje enskild organism. Vittnar om att våren ligger och luar, med sin färgglans, sin växtrstyrka och sina långa dagar fyllnad av det olika höstmörkret.

Dagstänt. Blickar ut mot en höstklädd skog, suddiga men varma trötta färger som väntar på att få vila. Löv med stark längtan av att lägga sig på marken, bilda ett täcke för att värma vårens livskraft. Värna om att återhämtning. Lugn och ro för att efter vintern orka gro. Livets gilla gång, låta var tid har sin tid. Årets tid.

Ena dagens olycka över att mörkret tränger undan den ljusa dagstiden. Nästkommande ljusa tid kommer att belysa det som varit gömt i vintermörker. Utan vetskapen om att olyckan faktiskt är en del av lyckan. Utan olyckan skulle inte lyckan kunnan indentifieras. Den hade gått oss omärkt förbi. Tacka vet jag olyckan. Den är inte  nödvändligtvis välkommen, men den är accepterad som en del av livet. För om livet inte varit olyckligt periodvis, kantat med besvikelser, sorg, motgångar, saknad hade inte heller tacksamhet för att det vackra, närvarande, möjligheter, kärlek och glädje.

Omfamnar det som inte alltid är nedförsbacke med medvind. Glädjs över höstens förberedelse för vintervila. Njutbara färger. Vackra tid av året. För bakom varje skugga lyser någon form av ljus. 

Höstkramar,

Linni

Gillar

Kommentarer

 • 27 okt 2019 05:11

  Poetiskt och vackert skrivet. smiley

 • 28 okt 2019 10:39

  @svalu Tack snälla. ibland blir det så.. när känslorna skriver ner tankarna på sitt sätt...

 • 28 okt 2019 15:49

  Jag fick Karin Boje-vibbar. 

 • 30 okt 2019 20:54

  @svalu; stort 💥

Logga in för att skriva en kommentar.