icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Linnis blogg

Kalorisnål 1408173
Min väg mot att bli frisk från stress, må bra inifrån och ut - god hälsa!
Med att må bra innebär att minska kraven, förebygga, minska stressen och återfå kontrollen över min vikt.
Vägen är inte spikrak och inte enkom steg i rätt riktning mot målet, vägen dit ser jag som en lärorik och tuff promenad.

Huvudsaken är enligt mig att man är på väg och att det är ett steg i rätt riktning i sig som gör mödan värd.
Steg läggs till danssteg, nu är det bara resten kvar mot god hälsa.
1 april 2019 15:29
4

Att våga se konsekvenserna av stress

Stressen blev psykiskt ohälsa som i sin tur blev ohälsosam vikt, fetma. Vardagen blev ett konstants jagande för att återfår lugn, återskapa kontroll och skapa hälsosam vikt. Evgigt jagande över att må väl. Kunna prestera fast kroppen var i delar. Att jag idag, 16 år senare sitter normalviktig, stressfri i hälsosamma mått mätt och en tillvaro sammantaget i hyfsad balans. Som livet är mest för de flesta - upp och ner, mot- och medgångar med känslor inom hela spektrumet av vad en människa ämnar känna som levande. varelse. 

Att våga ställa frågan till nära och kära, "hur har min stress och psykiska ohälsa påverkat dig och vår relation? önskar jag att jag hade tänkt ett varv kring innan jag började förvissa mig. En kavalkad av känslor väller in parallellt med äkta vänskapliga svar kommer till mig. Det högsta priset i närtid må jag har betalt för min egen del är bristande kommunikationen. Fast över tid är den dyraste och med slitsamma kostnaden som lagts på mina nära och kära. Att inse att jag kostat delar av vår vänskap, delar av deras tillvaro har präglats av mitt mående och där jag dessutom knappt har kunna hålla ihop mig själv än mindre finnas för någon vän på riktigt periodvis.

Försöker att sörja kort, förhålla mig till att jag kan inte ändra mina förutsättnignar, min dåvarande ohälsa var ofrånkomlig. Livet mellan 20-30 var dyrt. Resten av livet hoppas jag är lite mer kostnadseffektivt. Lite rikare. Ett hållbart sparande för framtiden. Jag står i skuld mina nära och kära, men förhoppningsvis har jag resten av livet att vara en god vän och kunna bygga upp relationer med de som betytt allt för mig i hela livet. Tacksamhet för att just jag en gång fann de finaste, tålmodigaste och vackraste männiksorna som någonsin vandrat på denna jord.

 

Framåt, sol och vår. Välkommen!

Pepp. Kram från Linni

Gillar

Kommentarer

 • 1 apr 2019 16:58

  heart

 • 1 apr 2019 20:14

  Oj! Jag blir gråtfärdig

 • 2 apr 2019 11:30

  Inte bli gråtfärdig, det är mer ett konstaterande av tacksamhet för de fina som funnits runt mig :) Pepp till dig Rela37.

   

  <3 magganD

 • 2 apr 2019 13:35

  Tack fina du

Logga in för att skriva en kommentar.