icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Linnis blogg

Kalorisnål 1421565
Min väg mot att bli frisk från stress, må bra inifrån och ut - god hälsa!
Med att må bra innebär att minska kraven, förebygga, minska stressen och återfå kontrollen över min vikt.
Vägen är inte spikrak och inte enkom steg i rätt riktning mot målet, vägen dit ser jag som en lärorik och tuff promenad.

Huvudsaken är enligt mig att man är på väg och att det är ett steg i rätt riktning i sig som gör mödan värd.
Steg läggs till danssteg, nu är det bara resten kvar mot god hälsa.
31 december 2012 09:28
2

2012, mitt första vuxna år

[KURSIV] Ett år fyllt av arbete, första anställningarna som utexaminerad. Första tillsvidaretjänsten med första riktiga lönen. Pendlande, en fylld och varierad vardag och lediga helger. Fredagarna har i min nya vuxna tillvaro fått en ny innebörd. Hämtat från min indiska restaurang. Belöningen för en hård veckas slit. Helgerna gör vardagarna bleka. Även om jag gillar vardagarna. För första gången känner jag att jag inte hinner, orkar, kan eller vill prioritera något annat i veckorna än jobb, träning och sömn. Jag mår bra av det. Helgerna har jag varit lite fyllda tidvis i förhållande till arbetsbelastning men det ska jag måtta bättre framöver. Helgerna har blivit heliga för mig, de få tillfällen (två) jag har arbetat något på helgen har inte varit värt det med följden trötthet och avsaknad av avkoppling, vila och paus från arbetsveckan. Jag har förlorat någon. Jag ha vunnit någon. Jag har knäckts lite lätt i kanterna. Jag har klistrat ihop kanterna. Jag har vuxit mig starkare i vissa avseende och i andra har jag förminskat mig själv tillfälligt för att på nytt växa igen. Jag har börjat känna en viss antydan av längtan efter tvåsamhet även om jag inte själv är redo på riktigt. Bara att längtan börjat infinna sig är ett gott tecken på att Linni börjar läka inombords. [FET]2013[/FET] ska bli mitt år. Inte mitt yrke. Inte något materiellt. Bara mitt. Jag tänker fortsätta att prioritera efter mig själv. Jag tänker fortsätta att lära känns mig, mina behov och vad som är viktigt för mig. Träningen och konsten är en del av min vardag nu, som jag inte längre behöver kämpa med mer än att vara observant och medveten - det har blivit min livsstil helt enkelt. Mitt år kommer att handla om att jag ska må bra. Jag ska skapa min egen lycka. Jag ska se om mitt hus på mer än ett materiellt plan. Prioriteringar i fokus: - inte jobba över på vardagarna -> för att orka med att göra ett gott jobb och för att tillåta mig själv att prioritera mig själv, min träning och min prioriteringar. - tro på mig själv och min duglighet -> självkänslan ska få växa sig stark. - Börja sjunga regelbundet i något sammanhang. Året som snart är historia har haft fokus arbete och karriär. Året som lurar runt knuten, framtiden, kommer att ha fokus hel Linni. Just idag känner jag mig stark, jag har en tilltro till att jag faktiskt kommer att kunna bli hel. Det är detta som gör att jag älskar Nyårsafton och nyårsfirande mer än all världens julfirande. Önskar er ett Gott slut och ett Gott nytt år, 2013! [/KURSIV]

Kommentarer

  • 31 dec 2012 11:41
    lejonell
    Detsamma till dig!
  • 6 jan 2013 10:03
    <3

Logga in för att skriva en kommentar.