icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Karins Kickstart 800

Kalorisnål 1597
Första gången med Matdagboken men nu har jag påbörjat en Kickstart på 800 kcal.
För att motivera mig lägger jag (än så länge) ut foton på vad jag ätit samt någon kommentar. Om någon är nyfiken på vad som kan ingå en dag i måltidsplanen så kan ni ju kika.
12 augusti 2020 09:52

Dag 32

Överlag goda och mättande måltider idag. Havregrynsgröt med kokt ägg är ju en perfekt start på dagen. Jag vet inte varför jag aldrig äter det när jag har en mer onyttig period. Det är ju tillåtet att även få sticka emellan med något hälsosamt. 

Till...

Läs mer Kommentera
11 augusti 2020 07:01
3

Dag 31

Äntligen lax igen! Under kickstarten var det en period med så mycket lax att jag tröttnade på det men nu var det nog ett par veckor sen.

Denna gång blev det Limemarinerad lax. Fräscht och somrigt och snabbt att laga! Det är ju en viktig aspekt, fr...

Läs mer Kommentera
10 augusti 2020 07:36
3

Dag 30

Nu testade jag ett recept, Kycklingburgare på bädd av fänkål, skapat av en användare. Jag hade inte läst igenom det närmare, bara kollat att ingredienslistan inte innehöll något konstigt.

En bit in i tillagningen började jag undra, det var mindre ä...

Läs mer Kommentera
9 augusti 2020 07:44
1

Dag 29

Första dagen med min egenkomponerade vecka. Eller, i alla fall halva, jag hade ju fortfarande lunchen kvar från Kickstarten.

Till kvällen blev det Zucchinibiffar med fetaost och till det gjorde jag Blomkålsmos, kalorisnålt. Älskar verkligen blomkål...

Läs mer Kommentera
9 augusti 2020 07:33
1

Vecka 5 Planering

Dags att bli vuxen, stå på egna ben och klara sig utan Matdagbokens kickstart-program! Så väldigt på egna ben kommer jag dock inte att stå första egna veckan, jag lutar mig tacksamt mot erfarenheterna från senaste månaden.

Men jag har satt ihop en egen...

Läs mer Kommentera
8 augusti 2020 09:19
5

Vecka 4 och hela Kickstartens Sammanställning

Så, nu är min första Kickstart och min första gång på Matdagboken klar! Nu kommer en liten (oj, den blev ganska lång) reflektion.

Det första jag ska säga är väl att det faktiskt har gått ganska bra att hålla en så strikt diet. Eftersom jag i vanl...

Läs mer Kommentera
8 augusti 2020 07:14
4

Dag 28

Nu är sista dagen med 4 veckors kickstart klar! Jag ska skriva en sammanställning för hur allt har funkat men först tar jag dag 28 lite snabbt.

Det var tonfisk-sallad igen, rättare sagt Sallad Nicoise. Det blev ok, gott till och med, men jag följde in...

Läs mer Kommentera
7 augusti 2020 07:11
1

Dag 27

Ägg och tomater var temat för idag. Ibland känner jag att de kunde ha flyttat runt rätterna lite i måltidsplanen och gett mer variation. Men jag ska inte klaga, det kanske finns många parametrar att väga in som jag inte tänker på.

Middagen var nötfärs...

Läs mer Kommentera
6 augusti 2020 06:57

Dag 26

Idag var en hungrig dag! Efter att jag klantade mig och bröt mot planen har jag inte känt mig lika nöjd med måltiderna. Jag vet att det kan bli så när rutinerna bryts och att det tar ett tag att bli helt uppe på banan igen.

Fast nu tror jag det hade lit...

Läs mer Kommentera
5 augusti 2020 06:53
1

Dag 25

Grönsakssoppa med fetaost och räkor. Jag bytte dock räkorna mot ett ägg, har så svårt för skaldjur och jag kollade att det inte var fler kalorier. Kokt ägg i soppa är ju alltid gott också!

Och fetaost är ju fantastiskt gott på sommaren. Apetina har en...

Läs mer Kommentera
4 augusti 2020 07:03
2

Dag 24

Sååå nära att fixa dessa fyra veckor med bara planerade avbrott men igår klantade jag mig. Jag åt mina tre mål men var fortfarande superhungrig, den goda gulaschen bara försvann. Jag hade nog behövt lite grönsaker till den för det var inte så f...

Läs mer Kommentera
3 augusti 2020 08:06

Dag 23

Strimlad lövbiff med spenatfräs stod det på menyn till kvällen. Jag hade dock köpt rostas istället för lövbiff för jag hittade en lagom stor förpackning på halva priset för den höll på att bli gammal. 

Storleken på förpackningarna är annars lite av e...

Läs mer Kommentera
2 augusti 2020 11:43

Dag 22

Första dagen med sista kickstart-veckan!

Det blev köttfärssås med zucchini pasta till kvällen. Mycket gott om än kanske inte så mättande! Jag föredrar verkligen zucchinipasta framför blomkålsris. Broccoliris har jag inte provat men jag kan tä...

Läs mer Kommentera
1 augusti 2020 09:28
3

Vecka 3 Sammanställning

Vecka 3 gick väl bra, även med inplanerade avbrott.

Det känns fortfarande relativt ok att hålla på med måltidsplanen även om jag var supersugen på att strunta i det igår kväll. Sista dagarna på semestern är det så lätt att leta ursäkter.. m...

Läs mer Kommentera
1 augusti 2020 09:07

Dag 21

Laxburgare med coleslaw till kvällen.

Nja, jag tycker nog att det är godare och betydligt enklare att bara köra laxen i ugnen. Det var kvarg som bas i coleslawen också och den fick lite av den kärva smak som jag förknippar med kvarg, ingen favorit.

...
Läs mer Kommentera
31 juli 2020 12:34

Dag 20

Soppa igen, denna gång med zucchini och kokt ägg. Det skulle vara pocherat ägg men jag tyckte inte det kändes så meningsfullt i en soppa.

Jag tänker att grejen med pocherade ägg är att den lösa gulan ska fungera lite som en sås? En soppa behöver j...

Läs mer Kommentera
30 juli 2020 07:22

Dag 19

Nu ska jag förhoppningsvis inte göra fler semesteruppehåll på måltidsplanen. Jag börjar jobba igen nästa vecka så det är dags att ta sig tillbaka till vardagen igen. Det ska bli lite kul att komma tillbaka till jobbet men ganska segt också men s...

Läs mer Kommentera
28 juli 2020 17:03

Dag 18

Ny dag som avslutades med Spansk laxsoppa. Fantastiskt god! Enkel att laga också, denna rätt rekommenderar jag varmt.

Nästa dag är det dags med en paus igen. Det får bli lite av-och-på nu under semestern. Bara det känns pepp och inte jobbigt att...

Läs mer Kommentera
27 juli 2020 07:57

Dag 17

Ugnsbakad lax med brysselkål till kvällen. Jag hittade inte färsk brysselkål, det kanske inte är säsong så jag köpte fryst. Jag ersatte 1 tsk olivolja mot 2/3 msk sesamfrön att strö på laxen också.

En lite kul sak jag tänkte på pga den här rätten. M...

Läs mer Kommentera
26 juli 2020 10:35

Dag 16

Idag var det kycklingcurry med blåmkålsris. Helt ok men jag hade verkligen föredragit om det var kokosmjölk eller grädde i, jag gillar lite mer krämig curry.

Blomkålsris är också ganska gott även om jag nog föredrar att bara koka den istället för...

Läs mer Kommentera