nya året och det börjar bra
det har börjat bra och neråt på vågen, har kört mammas koncept med att lunchen blir soppa eller något litet som inte har mkt kalorier. Har ökat min träning från 1 gång i veckan till mellan 4-5 medan jag varit här, och det har blivit mycket styrka trots att jag inte gillar det så mycket.
Och det har hänt massor verkar det som. har gått ner 1,2 kg på en vecka och har tajtat till en hel det kring kroppen, dessvärre är det mest runt ryggen så jag lånade mammas ögon för att vet om det hänt något.
Det börjar hända saker med magen också, dessvärre har det resulterat att den är mera hängig än någonsin, så nu blir det att inskaffa trosor och tights som hjälper till att hålla det lite på plats.
Nu idag ska jag hem till norrköping igen och då måste jag själv se till att hålla allt igång. och det är nervöst faktiskt för att när jag kommer hem kan jag lätt hamna i samma vanor igen som innan. Men det positiva är att det öppnar ett nytt friskis och svettis precis brevid skolan så den tänker jag komplitera med och träna dem dagar jag är i skolan. Ska ha kvar mitt andra gym också som ligger närmare hemma.
Gillar
Kommentarer
-
Några snabba recept på vägen:
Tomatsoppa (2 portioner)
Kcal: 64 Kh: 10 g F: 1 g P: 3 g (Per portion)
1 burk krossade tomater
2 klyftor vitlök
½ gul lök
½ träning buljong (ngn du gillar)
chilipeppar, cayennepeppar och paprikapulver efter tycke och smak
ev extra salt och 1 dl vatten (om det blir för stapelbart)
Sjud upp, stavmixa, smaka av med kryddor. Klart._______________
Linssoppa (4 portioner)
Kcal: 199 Kh: 30 g F: 1 g P: 13 g (Per portion)
2 dl linser
1 liter vatten
150g morot
500g krossade tomater
2 tärningar buljong
0,5 msk balsamvinäger
1 klyfta vitlök
basilika, timjan, paprikapulverKoka de röda linserna cirka 5 minuter i vattnet, längre tid om du använder andra linser än röda. Skala och riv moroten fint.
Tillsätt de krossade tomaterna, buljongtärningarna, moroten balsamvinägern och alla kryddorna. Smaka av med lite salt och svartpeppar. Linserna ska vid det här laget redan börja mjukna om du använder de röda.
Låt sjuda i 10-15 minuter till beroende på hur tjock du vill ha din soppa.
___________
Fisksoppa (2 portioner)
Kcal: 273 Kh: 4 g F: 9 g P: 43 g (Per portion)
400 g Torsk rå
75 g Räkor
2.5 cm Purjolök
1 dl Creme fraiche lätt fett 15%
0.5 påse saffran
1 tsk Blandade örtkryddor
2 klyfta(or) Vitlök
0.5 krm svartpepparOm du använder fryst fisk, tina den varsamt, dela fisken i lagom stora bitar för soppan.
Strimla purjolöken och fräs den tillsammans med vitlöken i smör eller olivolja i en gryta.
Tillsätt salt, kryddor, buljong och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
Lägg i fisken, koka upp och sjud 5 minuter- låt inte fisken koka sönder.
Tag grytan från värmen och lägg i räkorna. Låt soppan dra ett par minuter.
-
Jag ska testa det här endera dagen också, när jag kommer ihåg att köpa zucchini: https://www.matdagboken.se/recept/kraemig-zucchinisoppa-med-pocherat-aegg
Logga in för att skriva en kommentar.